16/10/23

Obrint-nos els uns als altres més aconseguim viure tranquils i més bons fruits collim

© LA CONFIANÇA MÚTUA                       

Confiar els uns amb els altres, vet aquí una fórmula per anar lleugers per la vida que no és gaire habitual de veure. Sembla que anar dubtant del proïsme sigui una tendència innata.

La meva experiència personal m’ha confirmat en els bons resultats d’una actitud confiada. Anar obert de cor pel món fa que els altres també s’obrin i així s’aconsegueixen bones relacions.

És evident que no totes les persones són de fiar però sí un 99% d’elles per això és una pena i un malbaratament de possibilitats regir-se per la desconfiança.

Quan topes amb algú que et decep -o et traeix- no toca altre que passar full i oblidar-se’n, però entretant has tingut innombrables ocasions de compartir parers, il·lusions, sentiments... que d’altra forma no s’haguessin produït.

Si alguna cosa proporciona l’anar amb confiança per la vida és molta pau d’esperit i experiències diverses que són la conseqüència de l’intercanvi obert en les relacions.

La confiança en la vida és una eina molt útil i colpidora perquè obre moltes portes i molts cors i crea una atmosfera entranyable que omple de satisfacció.

La manca de confiança, la malfiança en les persones, va generant -a més d’un malestar propi- un ambient enrarit, enterbolit, que va allunyant els uns dels altres i tancant-los en si mateixos.

Si alguna cosa desitja el sistema és aquest allunyament entre nosaltres, aquest dubtar i en definitiva témer el contacte amb d’altres. D’aquí van aprofitar-se’n per imposar la “plandèmia”.

Un dels efectes més perniciosos de la desconfiança mútua pot arribar a ser la delació, només moguda per la por a l’altre induïda pel poder dominant.

Una pena que siguem tan manipulables però sembla que som camp abonat per a tota mena d’iniquitats derivades de no confiar.

La por al desconegut -a tot allò desconegut- potser és un mecanisme atàvic de defensa que tenim interioritzat des d’èpoques ancestrals que ens servia per a preservar la nostra vida.

Tot i l’existència de perills, en l’actualitat el nostre deambular per la vida no està amenaçat de manera que justifiqui una actitud recelosa i poruga.

Si patim per tot, el que aconseguim és un viure mortificat, infeliç, que ens impedeix gaudir de totes les meravelles que ens envolten, de la més petita a la més gran.

La vida ja aplega de per si prou misteris no cal que li afegim a més les incerteses d’una desconfiança patològica envers els nostres semblants.

Com més ens obrim els uns als altres més aconseguim viure tranquils i més bons fruits collim en el nostre pas per aquest món.

Posats a fer i avaluant els avantatges i els inconvenients de les dues actituds podrem veure que ens convé més moure’ns amb la confiança sota el braç.

Val a dir que una vegada t’hi acostumes ja ho fas de forma espontània sense haver-ne de rumiar els pros i els contres i en surts guanyant de llarg.

Trencar amb l’hàbit ancestral de tenir por de tot el que no coneixes és un gran pas per assolir almenys dues coses: Viure millor i aportar bon ambient a l’entorn.

O així m’ho sembla.

________________________________________________________________________________

Joan Martí – elcamidelavida@gmail.com – 16 octubre 2023  

ALTRES ESCRITS DEL MATEIX AUTOR

https://elcamidelavida.blogspot.com/p/escrits-propis.html

   

No hay comentarios: