14/3/12

JORNADES D’EDUCACIÓ DE LA CECI


L’ESCOLA DE TOTES: 
EINES I PROPOSTES

PROGRAMA
[10:00-11:30]  Dinàmiques de presentació i de grup
[11:30-12:15]  Repensem l’educació
[12:30-14:00] Taula rodona
[14:00-15:00]  Dinar cooperatiu
[15:00-16:00]  Grups de treball


Programa
[10:00-11:30]  Dinàmiques de presentació i de grup
“L’ecosistema de l’aula”.
Mitjançant la metodologia del teatre del oprimit, començarem amb dinàmiques de presentació i de vivència de la realitat de l’aula.
[11:30-12:15] Repensem l’educació:
Om som? Cap a on va l’educació? Quin model educatiu ens han imposat?
Dinàmica de reflexió col·lectiva en base a les experiències que tot/es tenim interioritzades sobre el model educatiu i també en relació a la dinàmica vivencial que s’haurà treballat amb anterioritat.
[12:30- 14:00] Taula rodona:
En base a les opinions, vivències i reflexions recollides en les activitats prèvies, comptarem amb la participació de diferents ponents vinculats a l’àmbit educatiu que ens aportaran la seva pròpia experiència i coneixement.
Hi intervidran,
- Marta Soler, professora titular de la UB, membre de CREA i de l’equip de Comunitats d’Aprenentatge
- Juan Enciso, pedagog i professor de secundària de llarga trajectoria, membre de la CECI.
- Cruz Díez Pintor, membre de Marea Verde Madrid (moviment social per la defensa de l’educació pública)
- Carlos Gallardo (Alumne de l’IES Francesc Macià), membre d’Estudiants Marea Groga
- Josep Mª Godoy, president de l’Aemcat (Assocació Ensenyants de Música de Catalunya)
[14:00-15:00] Dinar cooperatiu: 
El dinar és opcional i es farà al mateix espai Aureas Social. Té un cost de 5€. Per a una bona previsió, s’ha de confirmar abans del dia 10 de març. L’abonament es farà a l’inici de les jornades
.[15:00-16:00] Grups de treball:
1. Com construïm i de-construïm  l’espai físic de l’aula
2. Metodologies
3. Organització de l’escola
4. Materials
Aquest espai vol ser un punt de trobada per tal de fomentar l’enxarxament i la creació de grups de treball per a construir i generar noves sinèrgies en base a tot l’aprenentage que haurem treballat al llarg de la jornada. Volem fomentar el sorgiment de propostes i iniciatives per a generar nous models, de tal manera que les jornades siguin un punt de partida per a la transformació educativa dels diferents col·lectius implicats.
[16:00-17:30] Posada en comú dels GdT i propostes. Tancament
* PLAFÓ DE PROPOSTES I PROJECTES: al llarg de les jornades disposarem d’un plafó on les persones i col·lectius podran penjar les seves propostes, els projectes que estan duent a terme, les inquietuds i comentaris referents a l’educació per tal de fomentar l’intercanvi. Aprofiteu per portar flyers i informació dels vostres projectes!

L'espai autogestionat AureaSocial, esdevindrà un espai obert i durader per a poder-hi encabir, especialment, dues grans àrees: La Salut i l’Educació com a drets bàsics fonamentals. Volem també que sigui un lloc de trobada per el desenvolupament de projectes socials que comparteixen els principis de servei obert i públic a totes les persones, amb la trasformació social, l'empoderament col·lectiu i el suport mutu a la base de totes les iniciatives que coexistiran.
Les maneres de participar són moltes i diverses.
En aquesta primera fase que ara comença AureaSocial s'obre al conjunt de ciutadania i comença a consolidar les seves activitats.
AureaSocial esdevenirà un espai obert per fer-hi activitats relacionades amb la salut i l'educació i obert a diferents iniciatives.
Un espai per a cadascú segons les seves possibilitats, i de cadascú segons les seves necessitats.
Un espai públic des de i per l'autogestió!
Actualment els projectes que tenen lloc a AureaSocial són:
-SHA Salut Holística autogestionada.
-Espais d'aprenentatge Col·lectiu.
-CECI Cooperativa d'educació i coneixement lliure.
-Oficines d'informació: Habitatge, desobediencia econòmica..
-Espai de reunions del 15-M
-Espai de referència a Barcelona de la Cooperativa Integral Catalana
Característiques de l'espai
AureaSocial té dues plantes de 1.100 m2 útils i una terrassa de 300 m2. La planta baixa disposa, a l’entrada principal, d’un gran espai de trobada amb moltes possibilitats (llibreria, botiga, oficines d'informació) i també de 6 sales per a fer-hi tallers, reunions, assemblees,... des de 15 persones fins a 160, equipades amb tecnologia que ens permetrà emetre en directe el que es vulgui; aquesta planta també disposa de diversos espais de magatzem, despatxos, serveis, copisteria,... A la primera planta hi ha 15 cabines preparades per a realitzar-hi suport, teràpies, amb diversitat de tècniques i disciplines, destinades a la autogestió de la salut. També disposa de sala d’espera, serveis i una gran cuina amb moltes possibilitats. L'espai també disposa d'una gran terrassa amb una zona coberta, també amb possibilitats molt creatives, per exemple àpats, reunions i activitats a l’aire lliure.
A QUI VA DESTINAT EL PROJECTE
A totes aquelles persones que pensen que la salut i l'educació són drets fonamentals bàsics que han de ser gestionats des de baix per tal de garantir que totes les persones hi tinguen accés.

A totes les persones, grups, col·lectius que estiguin interessades en investigar i aprofundir sobre diferents maneres d'entendre la salut i l'educació.

A totes les persones que participen o volen participar d'un espai obert i comuntari al bell mig de la ciutat, que permeti la trobada i la interacció de moltes persones amb objectius similars, que fomenti la creació col·lectiva i el suport mutu.

A tots els veïns i veïnes de la ciutat de Barcelona i d'altres ciutats, per tal que puguin venir i gaudir, participant de l'autogestió de l'espai.
QUÈ NECESSITEM PER COMENÇAR
Hem iniciat una campanya de microfinançament a Verkami.com
http://www.verkami.com/projects/1612-aureasocial-espai-autogestionat-per-la-salut-i-l-educacio
Necessitem recollir un mínim de 4800 euros, amb aquests podrem engegar una estratègia comunicativa eficaç, per tal de donar a conèixer l'espai i les seves possibilitats a totes les ciutadanes. Podeu col·laborar amb petites quantitats i entre totes ho aconseguirem!
Aquests fons serviran per realitzar, petites obres a la façana i materials de difusió i comunicació per donar a conèixer Aureasocial. A més a més, suport per cobrir les despeses ordinàries dels primers mesos d'autogestió.
A més de poder aportar amb recursos econòmics, podeu participar en aquest projecte de manera presencial donant suport en la dinamització de l'espai. Concretament esteu invitades totes les persones per:
Participar en la gestió tècnica, de manteniment i de dinamització de l'espai.
Participar en els diversos projectes: de salut, d'educació, d'habitatge, de desobediència econòmica...
Pots trobar-nos a:
Carrer Sardenya 261-263 de Barcelona Metro Sagrada Familia L2 (Des d'Universitat)
tf provisional (que funciona ara, el deixarem d'usar en breu) 935535611 - Tf definitiu (que estarà funcionant en breu) 935535715Troba'ns també a la xarxa
Web: http://www.aureasocial.org  on podreu trobar més informació
Mail: info@aureasocial.org

No hay comentarios: