27/7/24

No som els que caldria per a promoure una societat sana però tots som cridats a fer-ho

© L’ESPECTACLE MÉS GRAN DEL MÓN  

Els Jocs Olímpics constitueixen l’espectacle més gran del món pel seu abast mundial, per la gran participació i sobre tot pel desplegament audiovisual que els acompanya.

Una veritable superproducció que pretén, una vegada més, fer passar bou per bèstia grossa i, tot enlluernant als plebeus, colar-nos els missatges subliminals que convenen als qui tots sabem.

On queda l’esperit fundacional d’uns jocs pensats en el seu moment per aturar la violència de les guerres tot competint esportivament, despullats, només amb l’esforç personal ?

Tampoc cal però que ens posem “romàntics” i siguem tan il·lusos. Ha passat molt de temps i les coses han canviat molt, començant per la mateixa moral de la gent (manipulada o no)

Avui en dia tot són interessos geopolítics i de control global: Hi ha els del cantó hegemònic (occident) i els demés. Hi ha el poder soterrat que s’ho fa tot al seu gust i els demés. No ens estranyi que passi el què passa.

En uns temps en què tots els valors els han aconseguit capgirar, la imatge que donen els suposats jocs olímpics reflecteix ben bé la degeneració en què es troba la societat.

Totes les aberracions que han anat introduït els senyors del món i que s’han anat “normalitzant” entre la gent (volguda o inconscientment) s’ofereixen magnificades en aquest gran espectacle.

Des de les discriminacions més indignes (repressió d’uns països i permissivitat d’altres) fins a les més obscenes i desagradables representacions simbòliques (no entro en el seu significat)

Al final, la part bàsica de l’esport queda en segon terme i tampoc s’escapoleix de manipulació sigui per la presencia d’estimulants o per la mistificació dels gèneres

En qualsevol cas aquest retrat immens de la nostra realitat ens hauria de fer desvetllar d’una vegada per totes ja que d’altres senyals i avisos no ens han despertat.

La desaparició de tota mena de valors i del sentit de transcendència ens ha portat a un buit espiritual esgarrifós en el que ens trobem perduts i sense capacitat aparent de retrobar una sendera de la que no ens havíem d’haver apartat mai.

L’enlluernament (adoctrinament) va començar fort amb els productes de Hollywood i ha arribat al clímax actual amb tota la tecnologia digital que ens té del tot abduïts.

L’ésser humà està desaparegut i, si més no, del tot desorientat degut a la bona i persistent feina dels nostres amos i senyors als qui no respectem però sí obeïm

És depriment per a tots aquells que encara creiem en la dignitat humana i en els valors inherents de la nostra experiència vital, veure al punt on hem davallat tots plegats, més per desídia que per voluntat pròpia

El panorama certament és desolador i descoratjador. A qui podem recórrer per a redreçar-ho? Doncs a ningú més que no siguem nosaltres mateixos...

Així que, deixem de banda tanta llumeneta artificial i enfoquem-nos en la veritable Llum, la font de la vida, perquè ens il·lumini en aquest camí que ens presenten “brillant i atractiu” però que no és més que un parany per a desmobilitzar-nos.

Potser no som tants com caldria per a promoure una societat sana, creativa, solidaria i, en definitiva, humana... però els que siguem som cridats a fer-ho!

O així m’ho sembla

__________________________________________________________________________________

Joan Martí - elcamidelavida@gmail.com - 27 juliol 2024

ALTRES ESCRITS DEL MATEIX AUTOR: https://elcamidelavida.blogspot.com/p/escrits-propis.html

Versió en castellà en aquest enllaç: https://masacriticaconsciente.blogspot.com/     

No hay comentarios: