UN COP D'ULL A LA VIDA

UN COP D'ULL A LA VIDA

La vida humana es compon d’una gran varietat d’aspectes: emocions, sensacions, experiències, necessitats, desitjos, dubtes, interrogants…Moltes coses ens depassen i moltes altres ens passen desapercebudes. Moltes coses que no són al nostre abast les voldríem saber i les que tenim al voltant les ignorem. Si ens hi fixem podrem apreciar la munió de vessants vitals que configuren la nostra naturalesa humana tot reflectint el miracle de la vida conscient. Si la vida en sí mateixa és un miracle extraordinari, la consciència n’és el seu colofó sublim. Quan neix una criatura ens adonem de la grandiositat de la vida i adonant-nos del que sentim hem de reconèixer que aquest fet és incommensurable, inexplicable i magnífic. En gaudir-ho de manera natural no li donem importància quan constatar el que tenim, el que som, és una tasca inexcusable i inacabable que ens fa veure la meravella del prodigi que suposa.

J.M. - El Camí de la Vida

________________________________________________________________________________

LA CURIOSITAT

Per la curiositat hem anat evolucionant. Una curiositat constructiva -no morbosa- que va més enllà del "què" i es pregunta el "per què" de les coses: Per què si l'escalfem, l'aigua es torna vapor? Per què si la refredem, es torna gel? Una curiositat que ens empeny a trobar la utilitat de les coses. A millorar constantment la nostra relació amb l'entorn. A adonar-nos que tot està intercomunicat; que les necessitats de tots els éssers vius són similars. A descobrir tot d'eines i maneres per a satisfer aquestes necessitats. La curiositat, en fi, és un estímul en el camí de la vida…  
________________________________________________________________________

LA SORPRESA

Com una resultant de la curiositat, la sorpresa és la primera emoció que es manifesta davant d’una troballa inesperada, desconeguda. Una emoció efímera però potent i colpidora. Una íntima sensació que ens omple de satisfacció i ens empeny cap a noves descobertes, fent-nos avaluar tot el nostre entorn com un lloc màgic, ple de misteris i descobriments que esperen ser desvetllats. L’àmbit de la nostra recerca abasta tant a les coses com a les persones que en darrer terme poden ser la font més rica d’explorar.
________________________________________________________________________

L'EMBADALIMENT

Dit de forma planera "quedar-se amb la boca oberta" ens indica el punt de sensibilitat que atresorem dins nostre. Restar bocabadat ens mostra el grau de recepció que tenim envers les meravelles que ens envolten. És el símptoma de bona salut emocional. L'embadaliment ens fa aturar i ens captiva fins el punt de fer-nos oblidar tota la resta. És com un èxtasi que ens transporta fora de la inèrcia rutinària en que ens movem. És un esclat de l'esperit imposant-se a la matèria.
_________________________________________________________________________

L'EUFÒRIA


Una sensació expansiva que desborda els sentiments i eixampla tot l'organisme. Un corrent de benestar que omple tots els racons i foragita qualsevol molèstia preexistent. Un bàlsam que lubrifica tots els engranatges i mecanismes vitals. Quin és el detonant del fenomen de l'eufòria ? Són diversos però amb el comú denominador de suposar un impacte sobtat: Un desig profundament anhelat fent-se realitat. Un canvi favorable manifestant-se en al nostra vida. La resolució de manera reeixida d'una circumstància difícil. Fer una gran descoberta…
_________________________________________________________________________________


L'HUMOR


Una faceta humana molt coneguda però poc incorporada en el viure diari tot i que suposa una saludable i fàcil manera d’esquivar els entrebancs que van sorgint en el dia a dia amb un gran estalvi de disgustos i maldecaps. Prendre's les coses amb humor ajuda en moltes situacions compromeses o circumstàncies adverses que no tenen una resolució clara. A més l’humor és un molt bon lubricant per a les relacions socials (sempre dintre d’uns paràmetres dignes). L’humor és una fórmula per transcendir tot allò que ens depassa a la vida i ens facilita l’encaix en el món
_________________________________________________________________________


L'ALEGRIA


En aquests temps, parlar de l’alegria es fa doblement necessari atès que, si de natural l’alegria és un ingredient bàsic per al bon viure, més encara ho suposa quan tot sembla que s’hagi capgirat. Una mirada oberta, predisposada a veure tot el que hi ha de bo, ens permet restar equilibrats i en bona sintonia amb tot el que ens envolta. El propi benestar és un dels principals beneficiaris dels efectes de l’alegria. Com experimentar-la? On la podem trobar? Només per despertar cada dia ja podem estar ben contents: És l’alegria d’estar vius! 
_________________________________________________________________________


LA CALMA


Un bé molt preuat i poc corrent en temps de tanta acceleració. Desconnectar, aturar-se, reflexionar, porten al llindar de la calma. Quan estàs en calma tot es veu d’una altra manera. La major part dels problemes perden la seva força aparent i pels que la tenen s’endevinen les respostes. L’estat de calma és una sensació abassegadora que t’aïlla del brogit extern i t’enlaira per damunt de pors i mesquineses quotidianes. Tenir l’esperit en calma és la base d’una autèntica felicitat. Paga la pena acollir-s’hi i deixar-s’hi bressolar.
_________________________________________________________________________

No hay comentarios: