24/12/10

COM ACONSEGUIR ALLÒ QUE VOLS



EL DONAR:
Com aconseguir allò que volem

Vols saber com augmentar significativament la teva capacitat per aconseguir allò que vols?
Es simple... dóna. Sí. Dóna! Ofereix! Lliura!

El que tu reps està en funció d´allò que dónes. Si vols rebre més, què necessites fer? Augmentar, en qualitat i en quantitat allò que lliures als altres. Si dónes més, rebràs més.
En la mesura en que dónes el millor de tu... reps el millor de la vida.
(Versión en castellano, al final)
Quan decideixes donar el millor de tu a una persona, no sempre reps d´ella quelcom proporcional al teu lliurament. Pot passar que ofereixis més del que rebis. I és que la vida aquí ens posa una petita prova en la que quasi tots ensopeguem: Semblaria que no val la pena de seguir donant el millor de tu, quan en l´immediatesa no sembla haver-hi una retribució equitativa. Però si deixes de donar, deixes de rebre.


Afortunadament, hi ha dues claus per a no caure a la trampa. Una es la fe en el llarg termini. Des d´una perspectiva més àmplia de la vida, el que tu dónes et retorna... i usualment multiplicat! Potser no de la mateixa persona o situació; però tard o d´hora, una altra persona o oportunitat t´ofereixen la retribució amb escreix d´allò que has donat al món.


Si pretens que el que dónes et sigui retribuït a curt termini i de la mateixa persona o situació a la que lliures la teva energia, et decebràs sovint. Això ens ofereix la segona clau... dóna sense esperar res a canvi. Dit altrament: Imaginat que el teu lliurament (sigui amor, coneixement, suport, diner o qualsevol altra qualitat o valor) està direccionat a l´univers. Tard o d´hora, l´univers respondrà. L´univers pot emprar un altre canal per a retornar-te el reflex expandit d´allò que has donat. L´univers sempre es fa ressò d´allò que irradies.


Però si estàs a l´aguait de "mesurar" si l´altre et retribueix en la mateixa quantitat amb que dónes; si només estàs disposat a donar quan hi vegis una retribució directa i immediata, estaràs bloquejant el procés natural de les coses i aviat decidiràs deixar de donar el millor de tu. Per què donar, si sembla que no se't retribueix?


Quan dónes sense esperar rebre res a canvi, ets capaç d'ésser consistent en la teva disposició de donar. No estàs mesurant cada moment si el que dónes se´t retribueix. Simplement... dónes pel plaure de donar; dónes per que és part d´allò que ets tu.


En cap cas es tracta de lliurar-se a relacions insanes i co-dependents en les que dónes i a canvi obtens maltractement d'algun tipus. De cap manera. Es tracta de quan el donar t´energitza, t´omple, t´enforteix; pel simple fet de donar, per l´acte d´amor que això significa, per la declaració del teu valor. Això no és possible sinó en relacions a on el respecte sigui present. Si no ets respectat, no estàs donant... t´estàs desvaloritzant.


Hi ha una altra raó per la que el donar és tant important: La millor i més ràpida manera d´experimentar una cosa es ajudant als altres a sentir-ho. Vols més alegria a la teva vida? Ajuda a un altre a sentir-se alegre. Vols més amor? Fes que els altres se sentin estimats per tu. Vols sentir-te abundós? Proporciona abundància als altres. Vols encendre el teu poder personal? Facilita que els altres es connectin amb les seves pròpies forces. Vols ser reeixit? Potencia el triomf dels altres.


Dóna allò que desitges. Per que, allò que dónes... ho experimentes. La manera més poderosa de constituir-te en una persona valuosa és... donant. No tens que esperar a creure´t valuós per a donar-te el permís de començar el procés. És en atrevir-te a donar quan desplegues la teva vàlua; això augmenta la teva capacitat per a lliurar-li valor al món i enfortir la teva essència i poder.


Què estàs esperant per a donar-te plenament? El món està necessitat de tu. Tu ets un regal per al món. Tant se val si aquest món es de la mida de la teva família, dels teus amics o del teu equip de treball. Ets un regal. La pregunta és: Estàs disposat a donar-te?


Potser el millor regal que podem donar-li a un altre es ajudar-lo a connectar-se amb el regal que ell o ella són. En ajudar a un altre a donar-se compte de que també és un regal per al món... tu et converteixes en el millor regal de tots.

Joan Martí
http://espaidevidaconscient-tematiques.blogspot.com/2008/06/el-donar.html

Versión en castellano:

EL DAR: Cómo conseguir lo que queremos


¿Quieres saber cómo aumentar significativamente tu capacidad para conseguir lo que quieres? Es simple ... da. Sí. Da! Ofrece! Entrega!

Lo que tú recibes está en función de lo que ... das. Si quieres recibir más, qué necesitas hacer? Aumentar, en calidad y en cantidad lo que entregas a los demás. Si das más, recibirás más. En la medida en que das lo mejor de ti ... recibes lo mejor de la vida.

Cuando decides dar lo mejor de ti a una persona, no siempre recibes de ella algo proporcional a tu entrega. Puede ocurrir que ofrezcas más de lo que recibas. Y es que la vida aquí nos pone una pequeña prueba en la que casi todos tropezamos: Parecería que no vale la pena seguir dando lo mejor de ti, cuando en la inmediatez no parece haber una retribución equitativa. Pero si dejas de dar, dejas de recibir.

Afortunadamente, hay dos claves para no caer en la trampa. Una es la fe en el largo plazo. Desde una perspectiva más amplia de la vida, lo que tú das ella te lo devuelve ... y habitualmente multiplicado! Quizás no de la misma persona o situación, pero tarde o temprano, otra persona u oportunidad te ofrecen la retribución con creces de lo que has dado al mundo.

Si pretendes que lo que das te sea retribuido a corto plazo y de la misma persona o situación a la que entregas tu energía, te decepcionarás menudo. Esto nos ofrece la segunda clave ... da sin esperar nada a cambio. En otras palabras: Imagínate que tu entrega (sea amor, conocimiento, apoyo, dinero o cualquier otra calidad o valor) está direccionada al universo. Tarde o temprano, el universo responderá. El universo puede emplear otro canal para devolverte el reflejo expandido de lo que has dado. El universo siempre se hace eco de lo que irradias.

Pero si estás pendiente de "medir" si el otro te retribuye en la misma cantidad con que das, si sólo estás dispuesto a dar cuando veas una retribución directa e inmediata, estarás bloqueando el proceso natural de las cosas y pronto decidirás dejar de dar lo mejor de ti. ¿Por qué dar, si parece que no se te retribuye?

Cuando das sin esperar recibir nada a cambio, eres capaz de ser consistente en tu disposición de dar. No estás midiendo cada momento si lo que das se te retribuye. Simplemente ... das por el placer de dar; das por que es parte de lo que eres tú.

En ningún caso se trata de entregarse a relaciones insanas y co-dependientes en las que das y a cambio obtienes maltrato de algún tipo. De ninguna manera. Se trata de cuando el dar te energiza, te llena, te fortalece; por el simple hecho de dar, por el acto de amor que esto significa, por la declaración de tu valor. Esto no es posible sino en relaciones donde el respeto esté presente. Si no eres respetado, no estás dando ... te estás desvalorizando.

Hay otra razón por la que el dar es tan importante: La mejor y más rápida manera de experimentar algo es ayudando a los demás a sentirlo. ¿Quieres más alegría en tu vida? Ayuda a otro a sentirse alegre. ¿Quieres más amor? Haz que los demás se sientan amados por ti. ¿Quieres sentirte abundante? Proporciona abundancia a los demás. Quieres encender tu poder personal? Facilita que los otros se conecten con sus propias fuerzas. ¿Quieres ser exitoso? Potencia el triunfo de los otros.

Da lo que deseas. Por que, lo que das ... lo experimentas. La manera más poderosa de constituirte en una persona valiosa es ... dando. No tienes que esperar a creerte valioso para darte el permiso de empezar el proceso. Es al atreverte a dar cuando despliegas tu valía, lo que aumenta tu capacidad para darle valor al mundo y fortalecer tu esencia y poder.

¿Qué estás esperando para darte plenamente? El mundo está necesitado de ti. Tú eres un regalo para el mundo. No importa si este mundo es del tamaño de tu familia, de tus amigos o de tu equipo de trabajo. Eres un regalo. La pregunta es: ¿Estás dispuesto a darte? Quizá el mejor regalo que podemos darle a otro es ayudar a conectarse con el regalo que él o ella son. Al ayudar a otro a darse cuenta de que también es un regalo para el mundo ... tú te conviertes en el mejor regalo de todos.

No hay comentarios: