6/12/10

AFECTATS PER LA HIPOTECA

CONTRA LA USURA BANCARIA
I EL FRAU HIPOTECARI

Data: 3.12.2010 (10 del matí)
Lloc: La Bisbal del Penedès - Urban.Can Gordei - c/Francolí nº 25
Promotor desnonament: Caixa Tarragona (actualment Catalunya Caixa)
Afectat: Lluis Martí

Sinopsi del fet:

El Lluís está separat, sense feina i amb un fill de 9 anys i amb l'únic ingrés de 426 euros mensuals que se li acaben en dos mesos.

Degut a l'impagament de la hipoteca , el Lluis ja va ser emplaçat a deixar la vivenda el pasat 3 de novembre cosa que es va impedir pel suport rebut de part d'un grup de persones i de l'ajut de la PAH "Plataforma d'Afectats per la Hipoteca"

El Lluis actualment está malvivint en el mateix carrer en una caravana que li han deixat a l'aguait de la fatídica execució.
______________________

Situació al lloc dels fets:

- Presència activa de nombroses càmeres i periodistes, entre ells TV3
- Una munió de persones es manifesten donant suport a l'afectat pel desnonament
- Dos vehícles dels Mossos d'Esquadra amb 4 agents vigilen d'aprop
- Els executors del desnonament no s'han presentat...per vergonya?…per por?

Milers de casos es repeteixen arreu de l'estat producte de l'article 105 de la Llei hipotecària: "La hipoteca es podrà constituir en garantia de tot tipus d'obligacions i no alterarà la respon- sabilitat personal il•limitada del deutor tal com estableix l'article 1911 del Codi Civil, que diu: "El deutor respon del compliment de les obligacions amb tot els seus béns, presents i futurs"

Quan en molts altres llocs d'Europa i els EE.UU. les hipotèques queden cancel•lades en el moment de retornar les claus de la vivienda al banc, en aquest país regeix la inhumana mesura d'haver de seguir pagant la resta del crèdit pendent a més de perdre la videnda.

En les actuals circumstàncies econòmiques adverses es condemna a moltíssimes persones i als seus avaladors a un endeutament de per vida i a l'exclusió social en passar a formar part de les llistes de morosos que els impossibilitaran qualsevol acte creditici posterior

Sense esmentar res de la Declració Universal dels Drets Humans i només cenyint-nos als compromisos contrets pel país en resaltarem dos aspectes:

- Art.47 de la Constitución Española: "Todos los españoles tiene derecho a una vivienda digna y adecuada. Los poderes públicos promoverán las condiciones necesarias y establecerán las normas pertinentes para hacer efectivo este derecho, regulando la utilización del suelo de acuerdo al interés general para impedir la especulación….

- Art.11 del Pacto Internacional de Derechos Económicos, sociales y culturales "El estado está obligado a hacer todo lo posible para impedir los desalojos forzados por motivos económicos. Y en caso de no evitarlos, de be velar para que se cumplan todas las garantías procesales y un realojo digno y adecuado para las famílias"

TOT PLEGAT UNA VERITABLE ESTAFA I UN INDECENT ABÚS DE PODER

No hay comentarios: