13/3/14

Mesurar aspectes com la democràcia i la igualtat, el compromís ambiental i el social, la qualitat laboral i la professional

MIRA EL VÍDEO

L'ECONOMIA SOLIDÀRIA ENSENYA EL COR


Comença la campanya de Balanç Social de la XES

El 3 de març va començar la campanya de Balanç Social 2013 de la Xarxa d'Economia Solidària, un instrument clau per donar a conèixer l'economia solidària i totes les organitzacions que la composen i se'n senten part. Com a CRIC portem anys fent el Balanç Social perquè creiem que és un bon instrument de transparència per a empreses i organitzacions, i que a més està construït de baix a dalt. Si sou empresa o entitat us animem a fer-lo (premeu "llegir més" per a ampliar informació).

La data límit per fer el Balanç Social és l’1 de juny, i permetrà avaluar les aportacions socials i ambientals fetes per la vostra organització al llarg de l’exercici 2013.

El balanç social és una eina concebuda per complementar el balanç econòmic de les memòries anuals i inclou un qüestionari amb una trentena d’indicadors que mesuren diferents aspectes de la democràcia, la igualtat, el compromís ambiental, compromís social, la qualitat laboral i la qualitat professional. En aquesta entrevista a la cadena SER Catalunya s'explica amb més detall. 


La seva confecció és molt senzilla; una vegada recollides les dades, es pot elaborar en unes hores. Cal entrar a l’eina i seguir els passos que s’hi indiquen i, si sorgeix qualsevol dubte, es resol telefònicament o per correu electrònic.

Amb tots els balanços socials recollits elaborarem el Balanç social agregat de l'economia solidària a Catalunya, d'aquí la importància de la vostra participació. Com més siguem, més nítida sortirà la fotografia de l’economia solidària!

la campanya 2012 han fet el balanç social 62 organitzacions(cooperatives, associacions, fundacions i empreses responsables socialment) que representen un univers de més de 58.000 persones vinculades. La coherència de les organitzacions, la igualtat entre homes i dones, la satisfacció i benestar dels treballadors i l'enfortiment de l'economia social local en són punts destacables.

Al blog Ensenya el Cor trobareu tota les qüestions d'actualitat relacionades amb el projecte, i si voleu fer el Balanç Social podeu entrar a l'eina informàtica directament.  


No hay comentarios: