9/5/11

LA CAMPANYA JA ÉS AQUÍ

 

El tret de sortida


Ja està. Ja comença la campanya electoral.
Realment, aquesta ha estat la precampanya més tranquil·la de la història. No hem tingut cartells de publicitat ni espots ni altres mitjans als que estem habituats a ser bombardejats no els quinze dies de campanya sinó normalment un o fins i tot dos mesos abans. Tot i això,en la llei que s'han fet han deixat escletxes suficients perquè els grans partits, els que governen, els que fan les lleis,els que tenen mitjans i reben les grans subvencions, puguin fer la seva.

Els telenotícies i els diaris ja fa temps que parlen de la campanya i ja fa temps que veiem els candidats fent discursos per captar no vots però si l'atenció. I jo em pregunto: No hauria d'incloure la prohibició de fer campanya als mitjans de comunicació donat que la majoria d'ells es troben ja sigui en mans o en el cercle d'interessos dels partits polítics? I no hauria de ser la televisió i la radio pública un lloc encara més buit de propaganda electoral amagada?
Potser a partir de demà els periodistes dels mitjans audiovisuals ens tornaran a delectar amb les seves reclamacions, amb allò de que ells no signen les notícies perquè no estan a favor de les quotes de pantalla a les que estan obligats, quotes que donen un percentatge de les notícies destinades a política local proporcional als resultats obtinguts en les últimes eleccions. Tornarem a sentir el mateix ritual.

Però no són ells igual de responsables de les  notícies en precampanya on parlen de com escalfen motors, com ultimen les propostes, com presenten les llistes? 
No haurien de callar i centrar-se en les notícies reals (perquè les promeses, basades en el futur, haurien de tenir ben poc de notícies). No tenen ells un nivell de responsabilitat? O potser no haurien de signar les noticies en cap època de l'any?

Coses que no s'entenen... Però ja em desvio del tema. 
Deia que 1,2,3... comença la campanya electoral. I des d'Escons en Blanc -- Ciudadanos en blanco no volem demanar-vos el vot. Us volem recordar, això si, als descontents, als desanimats amb els partits que ens governen, que hi ha centenars de partits polítics i que potser al vostre municipi hi ha nous partits o d'altres que mai han tingut una oportunitat. 
I us parlo d'aquests perquè tots ells són els que han estat menyspreats i oblidats en aquesta precampanya i ho seguiran sent durant la campanya.
Escolteu. Llegiu. Pregunteu. Aneu a votar. I si al final no trobeu res que us convenci sempre podeu acudir a nosaltres, els desamparats

Bona sort a tots.
A partits i a electors.

No hay comentarios: