14/6/18

Necessitem espais on per ser lliures no sigui necessari ésser submises

AUREA SOCIAL: ESPAI OBERT AL MON

Ajudar a mantenir un Espai Obert al mon https://www.gofundme.com/espai-obert-al-mon


Ens remuntem a l’any 2011 quan la Cooperativa Integral Catalana(CIC) desprès d'un any de camí i d’haver participat activament en les mobilitzacions del 15M moviment format per persones lliures i independent dels partits polítics que va fer ressonar en les ments i les consciencies de moltes persones la possibilitat de practicar l'auto organització i recordar que només el poble salva al poble.
En aquest context ens trobem que l’Assemblea Permanent de la CIC assumeix la gestió d’un espai cedit a la mateixa per part d’una família afí als moviments socials per tal d’impedir que el Banc Popular es quedés l’immoble mitjançant l’execució de la hipoteca que aquesta empresa familiar havia adquirit amb l’entitat bancaria. Es fa de forma legal i al cap d’un temps un jutjat de Barcelona emet una resolució judicial on la Xarxa Integral de Professionals i Usuàries SCCL, eina cooperativa de la CIC esdevé en la titular del contracte de lloguer que es redacta fins l’any 2023 Aquí comença una nova etapa basada en l’Autogestió, es a dir sense subvencions ni ajudes estatals, autonòmiques o municipals de cap mena.

Durant tot aquest temps Aurea Social, local de 1400 metres quadrats ubicat al barri del Poblet (Sagrada Família) es veu vinculat, relacionat i visitat per tota classe de persones activistes, mitjans de comunicació, investigadores de tota mena provinents no sols de l’estat espanyol i Catalunya sino de tot arreu del planeta terra. Tan es així que hem rebut visites i invitacions per anar a explicar la nostra experiència autogestionària d’indrets de tota Europa, Amèrica, Asia, Africa, fins i tot Oceania.
Antropòlogues, Sociòlogues Politòlogues, Periodistes, Universitats, Federacions Cooperatives de tot el mon ens han visitat i hem comunicat amb elles des de la humilitat d’aquelles que no han inventat res si no que simplement han decidit fer de la reflexió, la decisió i l’acció una forma de vida amb paràmetres oposats al capitalisme des d'una actitud constructiva i inclusiva amb aquelles persones i col·lectius que hem entès que la veritable revolució es impossible sense una transformació individual i col·lectiva basada en el suport mutu, l’assemblea, i la organització horitzontal i no jeràrquica. Que pretén passar a l’acció però fruit de la reflexió i de la presa de decisions mitjançant el consens.
En aquest viatge hem intentant ser honestes i sinceres amb nosaltres mateixes i hem impulsat i seguim impulsant projectes individuals i col·lectius des de l’autogestió i el concepte del comú com a referents teòrics i pràctics.
En Àmbits com la Salut, l’Habitatge i l’Educació hem col·laborat des de la nostra aportació amb moltes persones que volien i sentien la necessitat de gestionar les seves vides des de la sobirania i no des de la submissió als criteris del sistema. No tot han estat èxits, precisament en aquests aspectes és on més auto-crítics hem estat i hem observat que les nostres propostes al respecte sense els deguts recursos es quedaven en una mera intenció. Per això l'aposta al donar aixopluc a projectes productius de tot Catalunya quan molts d’ells eren inviables dins del sistema capitalista i en el si de les xarxes generades per la Cooperativa Integral es varen fer possibles, es podria dir que ens aquest anys hem posat les nostres eines jurídiques al servei de mes de dos mil projectes de totes les activitats que puguem imaginar… Aquí és on la nostra estratègia autogestionaria s’ha mostrat més eficaç.
Hem promogut una economia social al marge del sistema en moneda social que ha mogut en el darrer any la quantitat de 400.000 unitats monetàries.
A dia d’avui i desprès de 7 anys ens trobem en un encreuament de camins. El Capital torna a fer pressió de nou a les organitzacions autogestionàries i als nostres espais.
Volem fer un Crida a tot el planeta Terra, a totes les organitzacions d’activistes, autogestionàries, anti autoritàries, fundacions, organitzacions de base, ateneus populars i llibertaris d’arreu del mon a donar suport a Aurea Social en aquest moment d’ofensiva de la Banca (Banc Popular /Santander) i el Capital contra els espais autogestionats.
Ara més que mai necessitem el vostre suport i no només el suport polític si no l’econòmic per fer front a aquesta ofensiva que vol expulsar a la Cooperativa Integral d’un barri de Barcelona on som testimoni de que un altra forma de viure és possible. Hem generat un oasi d'autogestió enmig d’un context capitalista, gentrificat i submís amb les formes i costums de dominació que nosaltres ni compartim ni promovem.
Necessitem espais on garantir la llibertat d’expressió, on per ser lliures no sigui necessari ésser submises a les autoritats que diàriament estan conculcant els drets civils a Catalunya i a l’estat Espanyol, en l'actual situació i en el futur és molt important mantenir espais alliberats i que no depenguin de l’estat en totes les seves instàncies per poder assegurar que la cultura de la llibertat no es veu amenaçada pel poder econòmic del Capital.
Per tant us instem a participar en la mesura de les vostres possibilitats en el crowfunding que hem engegat i que vol recaptar fons per la col·lectivització de l’espai per que aquest no passi a ser patrimoni de la Banca.
Unió, Acció i Autogestió!!!
Assemblea El Poblet /Eco Xarxa El Poblet/Aurea Social
Cooperativa Integral Catalana Bio Regió Est

No hay comentarios: