27/8/21

Pensem sempre primer quina és per nosaltres la persona més important a la nostra vida

© EINES PER A LA VIDA

A la vida tot te un preu i d'una manera o altra l'acabem pagant.

A la vida no hi venim amb manual d'instruccions i el bagatge que ens aporten els nostres antecessors és més un entrebanc que una ajuda per que està format per quantitat de prejudicis i una gran desinformació (caldria dir enganys).

L'ésser humà està molt ben dotat però porta incorporat un mecanisme bastant pervers: LA POR. Un mecanisme bastant pervers per que si bé ens estalvia de caure en temeritats i ens posa en guàrdia enfront del desconegut també fa que ens apartem de qualsevol canvi o novetat. Ens fa témer tot allò que no coneixem, tot allò diferent a un mateix.

Pel que fa a l'equipament del que disposem, destacarem alguna de les eines principals:

  • El Lliure arbitri: la capacitat de DECIDIR el què volem
  • La Creativitat: la capacitat de FER el què volem.
  • La Compassió: la capacitat d'ESTIMAR i sentir-nos units a tot.

Amb aquestes tres eines podem anar tant lluny com vulguem. De l'ús que en fem en resultarà una vida més buida o més plena.

Així doncs, quan una cosa ens agrada i decidim fer-la o gaudir-ne, ens sentim exultants!

Quan la rutina ens adorm i ens plantegem nous horitzons, ens sentim vius!

Quan deixem aflorar la tendresa, l'admiració, la comprensió, ens sentim en pau i feliços!

A la vida tot demana la nostra atenció. Cada pas que donem ens suposa una tria i cadascú ha de decidir cap on es decanta per que tot ens és possible però quan prenem una decisió és per a fer una cosa i deixar-ne una altra de banda.

No es pot servir a dos senyors. Sempre hem d'escollir i això no ho tenim gens clar. Volem estar bé amb tothom, volem fer-ho tot, volem ser a tot arreu, i fem veritables malabarismes per aconseguir-ho. La mala notícia és que això és quelcom inassolible.

Podríem recordar allò de "qui fa moltes coses no en fa cap de bé"

Per a dur una vida equilibrada i en pau ens cal aprendre a dir que NO molt sovint. Tan als altres com a nosaltres mateixos. La recepta és ésser sincers i cada vegada que calgui preguntar-nos: Ho vull fer realment això? i actuar en conseqüència… i amabilitat.

Un NO a temps estalvia molts malestars futurs.

A la vida tot té un preu i d'una manera o altra l'acabem pagant. Tot el què ens passa és responsabilitat nostra, no li podem donar la culpa a ningú més. Per tant, abans de prendre una decisió, pensem sempre primer quina és per nosaltres la persona més important a la nostra vida…

DIGUEM NO

-------------------------------------------------------------

Joan Martí - 27.08.2021

elcamidelavida@gmail.com

Publicat en aquest bloc el 25/5/2012

 

No hay comentarios: