19/8/21

Veure tot el què hi ha de bo al voltant nostre que faci vàlida l’experiència de la vida

© PAGA LA PENA VIURE?

Anar descobrint coses que justifiquin i donin valor al fet de viure.

Ens hem parat mai a preguntar-nos si paga la pena viure. Quina raó hi ha per aquesta experiència de viure? Una bona pregunta i gens fàcil de respondre.

De sobte, apareixem en aquest teatre vital i ens hi anem movent sense tenir res clar. Quan els interrogants acudeixen a la nostra ment, mirem de trobar respostes a les grans preguntes: Qui soc? D'on vinc? Què hi faig aquí? On vaig?

De preguntes n'hi ha moltes, el que manquen son respostes. Una pista que se'ns dóna és aquella del "coneix-te a tu mateix". De totes maneres, seguint el camí que sigui, sempre s’arriba a una porta tancada que ens barra el pas a la resposta final. Sembla que no estem facultats per a saber tota la veritat i ens hem de conformar amb intuir-la.

Una anàlisi freda porta a la conclusió que la vida humana no és un fet necessari. Sembla més aviat un experiment, un joc, un entreteniment… que uns éssers superiors han creat per a distreure’s.

Com una gran fira d'atraccions (un parc temàtic com diuen ara). Pensem sinó en tot allò de: La roda de la vida, el procés kàrmic, l'etern retorn, etc.

Si tenim molta necessitat de saber la veritat i no ens volem fer massa mala sang, haurem de deixar de banda el que hi ha darrera la porta tancada i valorar el que tenim més a ma. Veure tot el què hi pot haver de bo al voltant nostre que faci vàlida l’experiència de la vida.

Aquí és on comença la nostra tasca: desbrossar el gra de la palla. Anar descobrint coses que justifiquin i donin valor al fet de viure. Aquesta descoberta dependrà de cadascú per la raó que no hi ha ningú igual i el què li agrada a un no li agrada a un altre. O sigui que hi ha molt de camp per córrer.

Comencem ignorants de tot i així la tasca inicial és aprendre. Ho hem d'aprendre tot, des de les coses físiques a les mentals. Des de les cognitives a les emocionals. I quan sembla que comencem a estar ben instruïts… s'acaba el joc!  Per això, si ens ho plantegem com un joc, la cosa es pot fer més entenedora tot i el misteri final.  

Paga la pena viure, doncs? Amb el vist fins aquí podem estar d'acord que l'experiència és força atractiva i prou variada com per submergir-s'hi acatant "les regles del joc" (aquells entrebancs que anem trobant en el decurs del procés vital) i gaudint de tota mena de sensacions que de no estar "materialitzats" (immersos en el joc) no podríem gaudir tot i el poderós que és el nostre ésser superior, l’essència del què veritablement som.

Algunes de les coses que podem fer:

Gaudir, Descobrir, Esculpir, Pintar, Ballar, Cantar, Nedar, Compondre, Escriure, Riure, Plorar, Fruir, Sentir, Apassionar-se, Ensenyar, Inventar, Pensar, Somiar, Estimar…

Som-hi doncs!

VISCA LA VIDA

-----------------------------------------------------------------------------

Joan Martí – 19.08.2021

elcamidelavida@gmail.com

Publicat en aquest bloc el 14/6/2012

 

 


No hay comentarios: