8/5/21

El més important, en aquests temps alterats, és mantenir la calma i l’equilibri interior

© TEMPS DE POR I DUBTES

Cerquem la complicitat aliena i alhora el seu escalf que ens ajudi a transitar per aquest temps procel·lós i contradictori, on res és el què era i on ens trobem ben desorientats (i molts espantats)

Hi ha qui te ganes de fer quelcom per capgirar la situació anòmala en la què estem immersos i, en adonar-se que no es veu prou capaç, s’atansa a d’altres per tal d’agafar més “gruix” i poder encarar la tasca amb més possibilitat d’èxit.

No és temps, però, d’herois ni màrtirs. N’hi ha prou amb “ser-hi” i només cal tenir cura de “com ser-hi” perquè les circumstàncies són les que són i la nostra força individual és la què és. Però torno a dir-ho: Només cal ser-hi i ser-hi tal com siguis: íntegre, conscient, serè i confiat.

La imatge que encapçala aquest text és molt aclaridora: Un “artista” que no precisa d’un gran públic per a expressar el seu talent. Li cal només un ésser amatent i lliurat a l’espectacle ofert.

No ens cal fer res. És temps de “ser” no de “fer”. La llavor o la tasca que ens demana el temps present és la de mantenir-nos amatents i alhora lleugers d’esperit. Oberts als esdeveniments però sense cap mena d’angoixa.

El que hagi de ser, serà. Sempre ha estat així. El nostre paper és fluir i escoltar el nostre cor. Si alguna cosa hem de fer, ja se’ns mostrarà i ho sabrem. No cal patir a l’avançada pensant en el què “hauríem de fer”.

El més important, en aquests temps alterats, és mantenir la calma i l’equilibri interior. En això està la nostra força perquè, com més centrats estiguem, millor podrem afrontar el què es presenti.

O sigui que dediquem la nostra energia a fer el què més ens plagui sense pensar en si agrada o no als qui ens envolten. Que cadascú faci el què cregui millor per a ell mateix i si pot donar un cop de ma, que el doni (si li demanen i li ve de gust de fer-ho)

Esbargim-nos tant com puguem i ja vindran temps més clars... i si no en venen, “que nos quiten lo bailao”  



______________________________________________________

Joan Marti – elcamidelavida@gmail.com

7 maig 2021

No hay comentarios: