12/4/21

Estic obert a la totalitat de possibilitats i em deixo rebre el bo i millor de la Vida

© L’AVENTURA DE LA VIDA

Què és més difícil, descobrir nous mons i haver-s’hi d’adaptar o bé replantejar el món actual i fer-lo a la nostra mida i al nostre gust?

Llegint llibres de ciència ficció s’entreveu l’ànsia exploradora de mons remots dins l’univers. Una atracció persistent amb la soterrada idea d’un recomençament (d’un passar pàgina).

La pregunta inicial es prou vàlida en aquests temps de valors distorsionats: Si tinguéssim una opció real, triaríem “tocar el dos” (allò de “pare el mundo que me bajo”) tot i els riscos desconeguts que ens esperarien?

Una veritable temptació, enfront la gran decepció de les relacions humanes. Però la vida ja ho és una recerca constant que per sí mateixa comporta un atractiu de descoberta i de fer front a riscos en tots els nivells.

Sense anar més enllà, en aquest món, tenim un munt de possibilitats inexplorades que ens poden aportar plaure i satisfacció al permetre’ns experiències magnífiques tant en la vessant de la natura com en la de la interacció amb d’altres éssers humans.

De fet la durada vital d’un ésser humà té les dimensions ajustades a un projecte limitat (que no reduït). Centrar-nos en el què tenim no deixa de ser “concentrar energies” per a promoure tot el que siguem capaços d’imaginar i desitjar.

Somiem, sí, però tocant de peus a terra. El repte que entomem al néixer és el de fer camí en aquest espai vital on apareixem i, en aquest trànsit, anar descobrint tot allò que ens meravelli i ens estimuli.

Actualment, absorbits pels esdeveniments que ens envolten, hem perdut de vista les possibilitats que ens esperen per a ser experimentades i n’hi ha un munt d’opcions.

Pensem que, allà on posem l’atenció, és on esdevindrà la nostra vida. Per això deixem de preocupar-nos i llancem-nos a descobrir tot el que hi ha de magnífic en aquest món, escenari del nostre transitar.

I no cal que ens plantegem gran coses perquè moltes vegades és en les petites coses on podem trobar l’alegria de gaudir de la vida. La fórmula és estar oberts a tot, fluint en el dia a dia i restar amatents a tot el què ens arriba.

Si volem quelcom en concret, cerquem-ho decidits i, si és una cosa que ens convé, la trobarem sens falta. Donar opció a la vessant metafísica de la vida ens aportarà moltes sorpreses.

En uns temps ultramaterialistes és una bona tria obrir-se al camp de l’esperit on ens hi espera un transitar serè i en pau i on trobarem (sense haver-hi de posar noms) tot allò que ens pugui fer feliços.

Digues: Estic obert a la totalitat de possibilitats i em deixo rebre el bo i millor de la Vida. I a veure-les venir, sempre endavant i amunt!   

Joan Martí

elcamidelavida@gmail.com

11 d’abril 2021 


 

No hay comentarios: