27/5/24

Un convenciment irreductible en el nostre dret natural, que està per damunt d'altres lleis

© NOSALTRES SOM ELS RESPONSABLES

Tot el què ens passa és perquè nosaltres deixem que passi

Quan en nosaltres o en el nostre entorn s’esdevenen fets o qüestions que no ens agraden, que ens perjudiquen o amb les que no hi estem d’acord, automàticament cal que ho manifestem i fem per manera de corregir-ho.

No importa de quin nivell provingui la causa que ocasiona la incidència negativa, el nostre deure és encarar-nos-hi fins restablir el nostre dret envaït.

Pot ser la conducta d’una persona o una disposició “oficial” la font del perjudici envers nosaltres. No ho hem de deixar passar de cap manera i a la primera ens hi hem d’acarar.

Les maneres de fer-ho -sempre respectuoses però fermes- poden ser verbals, escrites o accions directes denunciant el greuge i rescabalant-nos del dret usurpat sense altra argument que la llei natural que, per damunt de tota legislació, ens assisteix com a éssers humans.

Molts han estat en diverses èpoques els qui s’han expressat en el sentit de que és ben correcte desobeir una llei injusta i qui diu una llei diu una norma, un tracte o una discriminació personal.

Si davant del tracte injust o discriminatori no actuem a l’acte, la nostra inacció suposa de facto que consentim el perjudici que ens afecta.

Molts cops ens frena el no voler donar la cara o témer reaccions violentes. En qualsevol cas una actitud inhibida no és res més que covardia que anirà en detriment dels nostres drets sagrats.

Tampoc hem d’esperar l’ajuda de les “forces de l’ordre” o la “justícia” que per desgràcia tenen altres comeses dins el sistema que no són defensar els drets dels éssers humans.

Si alguna cosa volem aconseguir ho hem de fer nosaltres amb els nostres propis mitjans que tenim a l’abast: Una voluntat fèrria i un convenciment irreductible en el nostre dret natural, que està per damunt de lleis i normes oficials.

Quantes més “lleis” es creen, més desvalguts estem a nivell individual perquè totes elles són per a retallar els nostres drets naturals sagrats.

Si nosaltres mateixos no defensem allò que és inherent a l’ésser humà, allò que ens pertany per raó de vida, estarem cada cop més a mercè d’un sistema que no vol el nostre bé de cap manera

No hem de perdre ni un minut reclamant els nostres drets, els hem d’exercir i si ens els prenen els hem de recuperar sense falta i sense cap mania.

Recordem-ho bé. No tenim cap excusa. El què és nostre no ens ho poden prendre ni ens ho hem de deixar arrabassar i en cap cas amb el nostre consentiment explícit o implícit.

Només nosaltres som els responsables del què és nostre i no podem comptar amb ningú més per a salvaguardar la nostra integritat i la nostra dignitat

Si ens deixem arrabassar els nostres drets -la nostra dignitat- esdevindrem éssers morts, buidats dels nostres valors constituents, deixarem de ser humans...

Si ens ho miréssim des de la gravetat que suposa aquesta deixadesa ens faríem càrrec de la importància que la nostra actitud ferma i convençuda tenen davant aquesta agressió constant que patim de forma solapada o descarada.

No ens podem queixar de res del què ens passi si nosaltres personalment no hi hem esmerçat el nostre propi esforç per a esmenar-ho. Res ni ningú ho farà per nosaltres.

O així m’ho sembla

__________________________________________________________________________________

Joan Martí - elcamidelavida@gmail.com - 27 maig 2024  

ALTRES ESCRITS DEL MATEIX AUTOR: https://elcamidelavida.blogspot.com/p/escrits-propis.html

Versió en castellà en aquest enllaç: https://masacriticaconsciente.blogspot.com/      

No hay comentarios: