15/4/24

Tot i semblar un discurs teòric, són uns efectes comprovats, dels que puc donar fe

© ALGUNA RAÓ PER A VIURE             

Hem de reconèixer que la vida no és un recorregut lineal sinó que va fent giragonses i marrades que ens acosten a llocs impensables i a situacions imprevistes.

De vegades són unes troballes enlluernadores i d’altres al contrari són entrebancs sobtats gens agradables que no acabem de comprendre.

Un dels indrets habituals on ens pot portar la vida és a la soledat. Una situació on anar a raure per diferents motius. Potser una interpel·lació per a què cerquem nous camins.

Quan la vida ens clava una gran clatellada (com la mort d’un ésser estimat) restem abatuts i esmaperduts i ens toca replantejar-nos moltes coses per a tornar a aixecar el cap.

Si volem tirar endavant ens cal trobar noves motivacions que ens retornin l’empenta per a descobrir altres camins, altres estímuls... en definitiva per a recuperar la il·lusió de viure.  

És imprescindible d’antuvi acceptar la realitat, acceptar allò què ens passa, acceptar allà on ens ha portat la vida... Acceptar, sempre acceptar!

Després vindrà el triar, el decidir, el canviar tot el què vulguem...  

Si estem d’acord que nosaltres som els únics responsables de la nostra vida haurem de convenir que no tenim altra opció que encarar-la de la millor manera possible.

De fet, a la vida, hi ha infinitat d’opcions i possibilitats a les que abocar-s’hi i on trobar-hi escalf i satisfacció tot realitzant tasques atractives que ens omplin.

Quan cal refer les rutines personals, la cerca de nous compromisos o noves activitats es fa indefugible i és això el que ens aportarà unes raons per a viure.

Que es trenqui el curs de la vida al què estem acostumats és un veritable tràngol. Tots els canvis, per bons que puguin ser, duen inherent un dolor com de part...

És el preu que té tot a la vida!

En qualsevol cas, anar descobrint coses noves és quelcom que mereix el nostre patiment inicial aviat oblidat davant les novetats que se’ns ofereixen.

Tot i semblar un discurs teòric, són uns efectes comprovats, dels que puc donar fe i que comporten uns resultats enriquidors a l’experiència de la vida.

O així m’ho sembla. 

__________________________________________________________________________________

Joan Martí - elcamidelavida@gmail.com - 15 abril 2024

ALTRES ESCRITS DEL MATEIX AUTOR: https://elcamidelavida.blogspot.com/p/escrits-propis.html

Versió en castellà a l’enllaç: https://masacriticaconsciente.blogspot.com/

 

No hay comentarios: