11/3/24

Tan si ho entenem com si no, tot sembla molt ben pensat i que és al lloc on ha de ser

© REFLEXIONS METAFÍSIQUES          

Seguint amb les reflexions iniciades en l’escrit Revisant creences personals voldria afegir-n’hi unes quantes més, amb la intenció de mirar d’acostar-nos al misteri que ho envolta tot.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

La vida és l’animació, la materialització, de la essència divina. Tots som una encarnació d’aquesta energia primordial omnipresent.

Cadascú és una manifestació de la Font Divina -la Font Primordial que ho sustenta tot- que és la que dóna sentit a l’existència i a la vida.

L’esperit, a través nostre, experimenta la matèria, les emocions, les sensacions, els límits, les virtuts i els defectes, el goig i la pena...

Nosaltres som l’instrument i ell és el músic, ambdós indispensables en una simbiosi transcendent i equilibrada, reflex del que s’esdevé a tot l’Univers que és la manifestació màxima d’aquest prodigi creatiu.

Tot té la seva raó de ser i nosaltres som una peça necessària en aquesta obra delicadament pensada i aplicada, des de l’animació vital, entre el determinisme i el lliure albir.

Fins a on estem conduits o som lliures sobre el què pensem, sentim, imaginem, inventem?

Crec que és l’esperit diví qui ens inspira a viure i moure’ns al nostre aire, experimentant tot allò que se’ns presenta i tot el què nosaltres provoquem per al nostre aprenentatge físic i emocional

El subtil equilibri entre control sobrenatural i llibertat de pensament i acció personal és a la base del nostre trànsit per aquest món. De fet sense l’alè vital no seríem vius i al mancar-nos, morim.

Tots els entrebancs, daltabaixos i incerteses formen part d’aquest immens guio. Una gran historia, una incomparable aventura envoltada de misteri.

No saber-ne el fons de tot plegat no minva gens el privilegi d’experimentar-ho. A saber si en gaudiríem igual amb el misteri desentranyat... De moltes coses materials d’ús corrent en desconeixem la seva constitució i no per això en deixem de fruir en la nostra vida.

La nostra capacitat cerebral té uns límits i no saber-ho tot ens estalvia ocupar molt de lloc inútilment. El què importa és com vivim i això demanda molta atenció i per tant espai de pensament i raonament.

Tan si ho entenem com si no, sembla que tot està molt ben pensat, és al lloc on ha de ser i fa la feina que ha de fer. El què sí està clar és que és una experiència grandiosa que, tot i la impossibilitat de comprendre-la, és extraordinària de gaudir.

O així m’ho sembla

____________________________________________________________

Joan Martí - elcamidelavida@gmail.com - 11 de març 2024

ALTRES ESCRITS DEL MATEIX AUTOR: https://elcamidelavida.blogspot.com/p/escrits-propis.html

Versió en castellà a l’enllaç: https://masacriticaconsciente.blogspot.com/

 

No hay comentarios: