5/10/12

Un espai per a generar noves, i no tan noves, maneres de viure i incidir per a un canvi a nivell més global


VOLEN DESALLOTJAR CAN PIELLA!!

El passat dijous 4 d'octubre vam rebre a Can Piella una ordre de desallotjament cautelar que s'ha d'executar en el periode de 9 dies (diumenge 14).  
Pero Can Piella està viva, 
Can Piella està maquinant... 

Volem aprofitar la ocasió per demostrar que Can Piella no som només els que hi estem dia a dia, sinó tota la gent que ha vingut, participat, gaudit, donat i rebut un cop de ma, que l'ha seguit, que ha enriquit i que creu en les idees del projecte d'aquesta masia centenària del Vallès.

Estem pensant i perfilant idees que us anirem comentant, de moment necessitem que en feu difusió, rebotant el mail, twitejant (@canpiella), telfs, etc. Qualsevol altra iniciativa autònoma també serà benvinguda!!
Entre totes seguim covant alternatives.  
Can Piella està viva!

Què és Can Piella?
Can Piella és una masia del S. XVII que es troba en el Vallès, en el municipi de Montcada i Reixac, l'immoble i els terrenys de la qual es trobaven completament abandonats i descuidats.
Conscients de la situació de crisi multidimensional a la que ens enfrontem (ecològica, social, energètica, i econòmica), l'any 2009 vam decidir obrir la masia i restaurar i recuperar l'espai per a intentar generar noves, i no tan noves, maneres de viure i incidir per a un canvi a nivell més global.

El projecte treballa com a eixos l'autosuficiència alimentaria i econòmica, mitjançant l'horticultura i la producció de pa, cervesa, mel i oli, la vida comunitària, la recuperació d'antics i nous coneixements i la difusió de les idees d'autonomia i empoderament popular a través de jornades o trobades col·lectiu.

Perquè volen desallotjar-nos?
La masia es troba en nom d'una gran empresa que forma part d'un conglomerat empresarial de immobiliaris i constructores anomenat Grupo Alcaraz.
La propietat tenia l'inmoble totalment abandonat, sense cap intenció de recuperar el patrimoni històric i cultural de la finca.
Al cap d'un any de que s'obrís la masia (2009) la propietat va interposar una denúncia als inquilins, exigint el desallotjament dels okupants. El procés judicial ha durat casi dos anys, fins que la resolució ha sigut en benefici de la propietat privada i l'especulació de la terra.
Durant el procés es va intentar entrar en contacte amb la propietat per a poder arribar a un tracte de cessió d'ús, però l'interès d'Alcaraz no és el de dotar de vida l'espai, sinó la maximització del seu lucre economic personal amb aquestes terres.

+ info: www.canpiella.cat

No hay comentarios: