20/6/24

Benvinguts aquests dons que ens retornen quelcom indispensable: l’alegria de viure

© JA TENIM AQUÍ L’ESTIU              

Sense quasi bé adonar-nos, ja tenim aquí l’estiu. Puntual com cada any, amb empenta i energia s’obre per a tots els qui vulguem aprofitar la seva diversitat de dons.

Amb la temperatura que s’hi ha posat de valent se’ns fa present l’estació més exuberant de l’any, tot i que sempre hi haurà a qui no els hi plagui massa i prefereixen altres estacions.

Totes les estacions tenen el seu propi encant i les seves bondats específiques. Però hem de convenir que la potència enlluernadora de l’estiu curulla tots els sentits predisposant-nos al gaudi total.

Sembla que som majoria els qui gaudim plenament de la llum, la calor, els colors, l’aire, l’aigua i l’alegria d’una estació definida per la dita popular de... a l’estiu, tota cuca viu!

El protagonista principal és el sol que ens canvia l’aspecte desdibuixat que arrossegàvem per un de pletòric (allò de posar-se morenos) que ens dóna, si més no, una sensació de salut i benestar

Una època farcida de revetlles, festivals, festes majors i tota mena d’esdeveniments a l’aire lliure que la climatologia fa avinents.

Sigui al mar o a la muntanya. Sigui viatjant o reposant en un racó bucòlic, el què sí és cert és que les opcions es multipliquen aprofitant l’allargament de les hores de llum i també empalmant amb les nits plenes d’oferta festiva.

Tota aquesta lloança a sant de què? Doncs per agrair a la natura la seva constància i generositat en posar al nostre abast tota la seva varietat i riquesa per a que la fruïm i la valorem.

Recordem aquells moments quan alguna cosa no ens acaba de fer el pes com ens consolem amb allò de “ja vindrà l’estiu” perquè sembla que a l’estiu tot és més lleuger i factible.

El fet de poder-ho fer tot (o quasi tot) en espais oberts afegeix un plus de satisfacció en el gaudi de l’activitat de que es tracti donades totes les influències benèfiques de l’aire i el sol que ens aporten components saludables dels que habitualment no anem sobrats.

També em fa l’efecte que a l’estiu tots ens sentim més alegres i comunicatius i en aquests temps que corren això té molta importància perquè ens aparta de pensaments ombrívols que no ens fan cap bé

Per tant, benvinguts siguin aquests dons de la natura que ens afavoreixen de moltes maneres i ens retornen quelcom indispensable com és l’alegria de viure.

O així m’ho sembla

___________________________________________________________________________

Joan Martí - elcamidelavida@gmail.com - 20 juny 2024

ALTRES ESCRITS DEL MATEIX AUTOR: https://elcamidelavida.blogspot.com/p/escrits-propis.html

Versió en castellà en aquest enllaç: https://masacriticaconsciente.blogspot.com/

 

No hay comentarios: