7/6/21

En un món mogut per motius econòmics, cal fixar-s’hi bé en allò que ens ofereixen

© QUO VADIS HOMO SAPIENS

Podem emprar moltes excuses o raonaments per a justificar (?) la caiguda dels valors humans, però constatar-ho resulta molt penós i decebedor.

Persones grans

Desatenció i recàrrecs econòmics és tot el que se’ls ofereix des dels bancs. Que lluny, allò de “el client sempre té raó” o “estem per a servir-los”

On és el respecte ancestral pels ancians que a les societats “antigues” eren el punt de referencia  per a trobar els consells adequats que només la seva experiència de la vida podia oferir…

Es parla molt de maltractaments però es veu que això no compta per a les persones grans, perquè en l’actualitat “ja no són útils” (ara ja tenim el Google!!)

Dignitat personal

La pèrdua de valors cada cop va més accelerada i ens porta al llindar de la inòpia total. Res pot fer front a la tecnologia rampant. Res pot tenir més predicament.

Hem arribat al penós extrem de la fe gratuïta: Ho han dit a la tele!! A partir de la manifestació de “l’oracle” ja no ens cal res més, ja podem seguir vivint confiats!!

Mai havíem comptat amb tanta “informació” i de retruc mai havíem estat tant perduts.

No fa pas massa temps, qui volia assabentar-se de quelcom ho investigava cercant totes les fonts precises fins a tenir-ho clar. Era un exercici de voluntat personal, que demanava esforç, interès i ningú no ho podia fer per un mateix.

Ara sembla que no hi ha ni voluntat, ni esforç, ni interès... i així ens va. Ens ho empassem tot. El primer que ens proposen, tan si ens convé com si no. Amunteguem piles i piles “d’informació” que no es més que fullaraca quan no desinformació interessada

Redreçament

Com sortir d’aquest parany que ens han anat parant gradualment?

Primer preguntant-nos si en volem sortir. Perquè potser ja ens està bé que ens ho masteguin tot i ens ho facin arribar ben servit i en les dosis adequades...

Però si volem ser amos del què pensem i sentim, ens cal fer anar l’interruptor físic i mental per aïllar-nos de l’allau que ens ofega contínuament.

No es tracta de buscar els tres peus al gat. Només allò tan simple com esbrinar què és el què més ens convé i ens pot ser de profit. Tenir en compte separar el gra de la palla i endevinar els mòbils que s’amaguen en les propostes aparentment benefactores que ens arriben.

En un món mogut majoritàriament per motius econòmics, cal fixar-s’hi bé en allò que ens ofereixen i més encara si ho fan per al “nostre benestar”

Tampoc cal anar de desconfiats per sistema però sí amb les antenes ben parades i amb l’empatia i la compassió ben afinades.

Una cosa és ser bona persona i l’altra és ser babau.

Som en un temps de guerra subjacent. El poder sempre ens ha oprimit i exprimit, però ara ens ataca obertament malgrat que de manera subtil i manipuladora.

Una de dos, o estan desesperats o ens tenen molta por... i nosaltres sense adonar-nos-en els seguim la veta posant-els-hi fàcil la seva pròpia estratègia EN CONTRA NOSTRE !!

QUO VADIS

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

5 juny 2021

Joan Martí – elcamidelavida@gmail.com

No hay comentarios: