15/5/13

Una persona ha de tenir sempre el nivell de dignitat per sobre del nivell de la por


CAN PIELLA ESTÀ SENT DESALLOTJADA! 
URGEIX EL VOSTRE SUPORT

Les nostres companyes i companys arrisquen la seva vida en una torre de 18 metres, 
mentre són assetjats per la policia.
Demanem a totes les persones que puguin desplaçar-se a Can Piella 
que vinguin a donar el seu suport en el menor temps possible. 
Passeu aquest missatge als vostres contactes. 
Juntes podem!
Si podeu porteu tenda , sac de dormir, aigua, menjar...Gràcies!
Defensar els nostres valors, no tan sols una masia.

Ens han donat 5 dies per abandonar la masia voluntàriament. 
Aquesta no és la nostra voluntat.

Creiem que el benefici que aquestes terres i la masia aporten actualment (alimentari, cultural, associatiu...) està per sobre d'un concepte de propietat privada especulativa i merament lucrativa.

Creiem, a més a més, que la desobediència civil és un factor elemental per a provocar un profund canvi en la societat i estimular el debat, la crítica i el qüestionament de gran part de les nostres formes d'actuar i pensar. Desobediència a unes lleis que no sentim pròpies.

Sense desobediència no hi ha canvi, al menys mentre capital i poder es concentren en unes poques mans. Al llarg de la història ha sigut necessària la desobediència civil per a aconseguir canvis, encara que sempre ha sigut castigada.
No obstant això, són els poderosos els qui tenen majors mitjans per a legitimar davant la societat els seus interessos, integrar-los i inclús legalitzar-los encara que vagin en contra del bé comú.
Per tant, no es purament poder econòmic el que adquireix sinó també la capacitat de difondre les idees.

Nosaltres volem visibilitzar les nostres idees.
En el transcurs d'aquest projecte ens hem empoderat. Hem descobert del que som capaces de fer amb el nostre esforç i il·lusió. Veiem que altres formes són possibles, sense dependre de grans companyies, sense urnes i representants, sense ànim de lucre...i això es contagiós. Per això mateix criminalitzen les nostres accions.
Creiem en allò col·lectiu com a un valor en sí mateix, en una riquesa no material però sí poderosa. Creiem en la terra i el saber fer, i en que el que fem es més que legítim, que no legal.

No obstant això, durant aquest procés ens hem vist acusades de “delinqüents”, durant un procés penal en el que se'ns qualifica d' “usurpadors” i se'ns desallotja per privar al propietari de l'immoble, del seu “dret a l'ús”. Després de més de 10 anys d'abandonament, sense haver registrat mai aquesta propietat, i desconeixent totalment l'antiguitat i el valor de la masia i els seus camps més enllà del seu valor especulatiu, i obviament negant-se arribar a cap tipus d'acord.


La defensa és fèrtil
És la especulació devastadora la que ens ataca, són les estructures i els valors que regeixen les polítiques socials les que volen fer-nos fora d'aquí. Nosaltres, defensem amb les nostres vides, la fertilitat dels sòls, el saber compartit, el patrimoni, la col·lectivitat, la descentralització del poder, l'autonomia.

Sempre hem concebut el projecte i els seus valors com un ou, precursor de la vida. Un ou que cuidem i que volem veure nàixer.
Actualment el nostre ou està en perill, ja que un ou es fràgil, encara que la seva forma el protegeix de certs depredadors. Així doncs, no aixafaràn aquest ou. Sinó és aquí, serà en un altre lloc , però seguirem covant alternatives, li pesi a qui li pesi.
Així doncs, la situació és critica i es pot perdre molt en el camí. En ocasions hem d'aixecar les crestes per a defensar els nostres ous.

Can Piella un ou d'esperança per a els que la vivim. El canvi és possible.

El “per què” de la nostra acció
Un acte simbòlic però contundent
La torre “ el niu sobre la masia”: Creiem que els motius pels quals arrisquem la nostra seguretat van més enllà de la defensa d'aquest espai i aquest projecte. Són les idees que ens mouen les que ens impulsen a duur a terme aquest acte de desobediència civil, i estàn per sobre del propi projecte en sí mateix. Moltes de les idees venien d'abans, d'altres han nascut en aquest projecte i les hem compartit amb més gent.

La terra, el patrimoni, el coneixement compartit, les ànsies de cooperació, la integració de l'entorn i les persones. La nostra capacitat d'autoorganització , fer les coses per nosaltres mateixes, de treballar col·lectivament, que la propietat especuladora i el lucre no estiguin per sobre de la dignitat de les persones.

La dignitat no consisteix en els nostres honors sinó en el reconeixement de merèixer el que tenim” Aristóteles.

Una persona ha de tenir sempre el nivell de dignitat per sobre del nivell de la por” Eduardo Chillida.

En quant algú comprèn que obeïr lleis injustes és contrari a la seva dignitat de persona, cap tirania pot dominar-lo” Mahatma Gandhi

Can Piella
web - 
www.canpiella.cat
twitter - @canpiella

No hay comentarios: