3/6/10

JA ÉS L'HORA

Durant molt de temps hem anat sotmetent-nos a tota mena de tropells i abusos; ara per part d’uns, ara per part d’altres... la població, pacient i certament conformista, ha suportat tot i més fins arribar a les disbauxes que ara patim tots plegats. Potser ens calia sortir d’aquest endormiscament encara que fos per ensurts atemoridors, però una vegada desperts cal obrir bé els ulls i les orelles per no repetir errors passats.


És cert que els pobles es mereixen els governants i institucions que tenen, però, JA EN TENIM PROU! Ja és hora de prendre iniciatives i fer-nos responsables no només de les nostres vides sinó, tanmateix, de tot el que fem com a civilització. No podem cedir els nostres drets i responsabilitats a d’altres que, a més a més, sembla que no tan sols no se’n surten gens bé sinó que ho estan enredant encara més.

Ara sabem que el futur és nostre, que no podem esperar que els altres facin la feina per nosaltres i que “si vols estar ben servit, fes-te tu mateix el llit”. Tots aquells que ostenten el poder es creuen en el dret de decidir per nosaltres. Ens fan de pal de paller quan nosaltres volem encetar les nostres cames i volem sentir el nostre cor ardit bategant de bo i millor. Ja en tenim prou de pors i recomanacions que no volem.

Ens cal una nova societat i si no en sabem gaire per atiar-la, de segur que no ho podrem fer pitjor! Ja no tenim por de deixar el conegut i volem arriscar-nos per copsar noves possibilitats.

Hem estat dins l’armari massa temps i ara ens sentim tots plegats més propers uns dels altres. Ara ens és més fàcil sentir-nos agermanats. Ara sabem que junts podem canviar les coses i que tot és possible si molts així ho decidim.

No esperarem a que els altres facin de la nostra vida un projecte seu, ni restarem passius i capficats esperant la benedicció dels àngels. Volem ser actors, directors i productors del nostre destí i encara que volem l’ajut i el recolzament de tots, no esperarem marcits a que els altres ens facin la feina.

Tenim una gran tasca a fer i ningú es pot sentir avorrit ni fora de lloc davant la gran aventura que ara comença.

Jordi Orús
Bloc SINAPSIS-TE-VEO

http://www.sinapsis-te-veo.blogspot.com/

No hay comentarios: