13/9/23

Viure de manera apassionada no sembla mala idea, més aviat la recepta més adequada

© QUÈ ÉS EL QUE T’IL·LUSIONA… EL QUE T’APASSIONA?

Aquesta és la veritable qüestió que ens cal plantejar-nos: Esbrinar on és la nostra passió, què és el què ens fa il·lusió... En això rau el secret del nostre sentit a la vida.

Fem les coses per rutina, per costum. Els reptes els tenim ben aparcats. I si tot depengués de trobar aquesta motivació?

On trobarem millor energia que en allò que ens fa il·lusió, que ens omple de passió? Fer les coses que ens motiven és la base d’un viure ple i satisfactori. Només ens cal descobrir-ho.

Cadascú tindrà les seves pròpies coses, i no hem de pensar en grans coses, sinó en aquelles que no ens permetem experimentar o en aquells camins que no ens atrevim a explorar.

Quan en nosaltres es destapa la passió és com un esclat que ens encamina amb fermesa i ben enfocats. És un estat pletòric de realització personal que fa intranscendents totes les dificultats.

Ens sentim empesos per una força engrescadora i resolutiva que esbandeix els obstacles. Les fites que es van assolint amb aquest impuls són un estímul per a seguir perseverant en l’actitud creativa endegada.

La creativitat és el producte més evident d’una actitud apassionada que sempre troba el camí per on passar i la millor forma de fer les coses.

Allò que ens fa il·lusió es concreta en obres ben fetes i de profit per a un mateix i pels altres: Pot ser una feina, un esport, un art, una recerca, un compartir...

Hi ha un munt d’opcions, temes i camps on desenvolupar una passió i paga la pena esmerçar-s’hi per a desvetllar la nostra perquè amarant-nos d’il·lusió i passió omplirem a vessar la nostra ànima afamada de vivències i experiències enriquidores.

Els nostres moments exultants són comptats i de poca durada. Donar-nos la opció de viure de manera apassionada no sembla mala idea, més aviat sembla la recepta més adequada.

En definitiva és d’això del què es tracta a la vida: Treure’n el màxim partit i gaudir-ne a bastament.

O així m’ho sembla.

________________________________________________________________________

Joan Martí – elcamidelavida@gmail.com – 13 setembre 2023

ALTRES ESCRITS DEL MATEIX AUTOR

https://elcamidelavida.blogspot.com/p/escrits-propis.html

No hay comentarios: