29/9/23

L’energia que atresorem i cal seguir conreant és la conseqüència dels nostres valors

© LA INTEGRITAT PERSONAL       

El nostre poder està en conrear i perseverar en els valors personals que són la nostra millor eina.

A l’escrit publicat no fa gaire NOSALTRES SOM LA LLAVOR destacava la funció de tots aquells disconformes en la marxa que porta el món, amb aquestes paraules: Nosaltres som la llavor que hem de plantar per a què floreixi si tot s’ensorra. Nosaltres som la llavor d’un món millor!

Hi vull insistir perquè ens fa l’efecte que hem d’assolir una massa crítica que no acabem de veure factible per a poder fer front a les malvestats que ens estan abocant al damunt i per això ens sentim “dèbils” davant d’aquest teòric poder omnipresent i quasi omnipotent.

D’una banda crec que TOT EL QUÈ PUJA, BAIXA O CAU i que els que es mouen per “les altures” vindrà un moment que es barallaran entre ells fent que tot l’entramat que han muntat se’n vagi en orris.

Però el que vull ressaltar és de ser conscients que, escampats per tot arreu, hi ha molts grups de “dissidents” que maldem per mantenir ben amunt els nostres valors i la nostra dignitat.

Per això no hem de menystenir (com fan molts, inclosos gent de la nostra veta) la nostra capacitat real de poder fer quelcom per a capgirar la situació.

Si considerem les afirmacions que fa la mecànica quàntica de que tot està interrelacionat i així una partícula en un lloc determinat interacciona amb una altra situada a molta distancia, haurem d’admetre que no necessàriament tothom que vibra en la mateixa onda ha de d’estar junta.

Agafant-nos doncs en això, podem creure en una interacció entre els nombrosos grups que a tot el món es mouen en la direcció de crear quelcom diferent del què ara per desgracia ens envolta.

La meva opinió és que no calen grans demostracions externes per part nostra sinó només una voluntat ferma d’aprofundir i perseverar en els nostres valors que “són la llavor” d’un món millor.

L’energia que atresorem i hem de seguir conreant amb perseverança és la conseqüència de la nostra bondat, de la nostra compassió, de sentir-nos part d’un tot i de compartir amb altres la  nostra il·lusió i la nostra confiança en els valors de l’ésser humà.

Aquesta voluntat, que emergeix de tants i tants grups de persones que segueixen fermament el camí de la llibertat i la dignitat, origina un volum tal de bona energia que res no la podrà deturar.

Així que no hem de tenir dubtes sobre la nostra “utilitat” en aquesta contesa que, més aviat que tard, es demostrarà del tot efectiva en benefici de tothom.

La integritat personal és el nostre tret distintiu que, des de la més pregona humilitat, reflecteix aquells valors que ens mouen en el dia a dia.

Només per anomenar-ne alguns dels molts valors que podem atresorar: honestedat, lleialtat, comprensió, paciència, gratitud, respecte... AMOR.

Són un combustible potentíssim que és a dins nostre. Confiem-hi i estiguem tranquils.

Recordem-ho: Nosaltres som la llavor. Així que anem-la adobant i tenint-ne cura perquè en ella es va creant el nostre futur... un futur millor per a tots!

________________________________________________________________

Joan Martí – elcamidelavida@gmail.com – 29 setembre 2023       

ALTRES ESCRITS DEL MATEIX AUTOR

https://elcamidelavida.blogspot.com/p/escrits-propis.html

No hay comentarios: