14/9/23

La vida és un flux, un pèndol. No hi ha res que romangui indefinidament.

© TOT EL QUÈ PUJA, BAIXA... O CAU! 

Es pot dir que és una llei física i fins i tot potser una de metafísica. La gravetat o el què sigui que fa baixar tot el què puja, és un condicionant que molts no tenen en compte.

Obnubilats per la seva supèrbia, van augmentant i enlairant la seva ànsia de poder, envoltada de cobdícia i bogeria.

Tot en aquest món, tot, ha anat a parar a terra una hora o altra motivat per la gran causa que governa la vida: Tot el què puja, cau. Tot el què neix, mor. Tot el què s’expandeix es dissipa...

Perquè tot aquest preàmbul?

Perquè l’ascens i l’aparent predomini de la maldat radical té les hores comptades: Com més amunt s’enfili, com més horrible sigui el mal causat, més ràpida serà la seva caiguda, la seva demolició.

És llei de vida. A l’Univers impera l’equilibri que ho manté tot al seu lloc. Tots els desajustos acaben per equilibrar-se: Ja pots sacsejar l’aigua d’un cubell que al final retorna al seu estat original de calma i estabilitat.

El propi desplegament de la maldat suprema no fa més que anunciar el seu final, la seva desaparició. Per raons naturals, per les mateixes lleis universals equilibradores.

Ara tots estem en un immens cubell d’aigües agitades i això arribarà un moment que es calmarà. És allò de “no hi ha mal que cent anys duri”. Potser nosaltres no ho veurem, però després d’aquesta gran tempesta de malignitat, tornarà la calma.

La vida és un flux, un pèndol. No hi ha res que romangui indefinidament, així que tranquils que la “cosa” segueix el seu curs, com totes les coses, en aquest món de canvis continus.

Tal com va dir el savi grec Heràclit: No et pots banyar dues vegades en el mateix riu.

Per tant, agafem-nos d’aquestes certeses, perquè nosaltres individualment no hi tenim massa a fer, sinó és viure l’experiència i aprendre’n el què ens calgui.

O així m’ho sembla,

_______________________________________________________________________________

Joan Martí – elcamidelavida@gmail.com – 14 setembre 2023

ALTRES ESCRITS DEL MATEIX AUTOR

https://elcamidelavida.blogspot.com/p/escrits-propis.html

 

No hay comentarios: