7/9/23

El gaudi és l’aliment per a la nostra ànima i el que ens proporciona el nostre benestar

© GAUDIR DE LA VIDA                                

En un anterior escrit publicat fa un temps (El sentit de la vida) reflexionava sobre el “què” i el “com” del viure i ara hi voldria afegir el “perquè”.

En uns temps prou desolats en tots els aspectes, paga la pena pensar en el perquè vivim i si en traiem el profit que se suposa n’hem de treure.

Davant del panorama actual les “ganes de viure” passen per hores baixes, resultat del desànim i les nefastes expectatives que s’albiren.

Reprodueixo un tros del què vaig publicar a l’escrit que he esmentat al principi:

“Les tensions a la nostra vida esdevenen quan ens resistim a donar els passos que el nostre esperit ens demana. Quan ofeguem els nostres somnis i les nostres ànsies de viure.

Sense errades, sense imprevistos… som allà on volem ser. Amorosament, inevitablement, fem cap al lloc que el nostre cor ens reclama. La vida no fa res més que portar-nos-hi”

Per gaudir de la vida només ens cal la voluntat. Hi ha un munt de possibilitats per explorar. L’ambient exterior només és un escenari, no és l’obra, així que podem moure’ns-hi a voluntat.

Enfocar la nostra atenció i adreçar les nostres passes cap allà on ens interessi, cap on hi hagi motiu de gaudi, sense que res ens distregui ni ens aparti del nostre camí.

Si ho fem així aconseguirem “matar dos pardals d’un tret” perquè, gaudirem del què més ens plagui i alhora desactivarem la pressió que ens volen imposar en tots els terrenys.

S’ha acabat seguir-los la veta. Prou de reproduir temes i proclames desestabilitzadors. Passem d’ells totalment i de tot el què diguin: “que s’ho mengin amb patates”. Nosaltres a la nostra!

O sigui que abstenir-nos de telèfon i televisió serà la millor opció per a retrobar la calma i les ganes de viure sense que res ens destorbi.

Una vegada concentrats només en el què volem, en el què ens agrada, la nostra capacitat i energia s’engrandirà i ens possibilitarà veure molts camins que ara resten en segon pla.

Posats a fer, m’atreveixo a manllevar d’en Kant els seus termes per a reflectir el que sembla sigui un “imperatiu categòric”: Hem de gaudir de la vida!

El gaudi, al cap i a la fi, és l’aliment per a la nostra ànima que si està ben ”alimentada” és la que ens proporciona el nostre benestar general, tan físic com espiritual.

Així que no perdem de vista la nostra motivació principal en aquesta vida i deixem de banda tot allò que ens prengui energia i ens aparti del que és més important per a nosaltres:

GAUDIR DE LA VIDA.

O així m’ho sembla. 

________________________________________________________________________

Joan Martí – elcamidelavida@gmail.com – 7 setembre 2023

ALTRES ESCRITS DEL MATEIX AUTOR

https://elcamidelavida.blogspot.com/p/escrits-propis.html

 

 

 

No hay comentarios: