27/9/23

Gaudir de la vida és una tasca magnífica i enriquidora que justifica la nostra presència

© LA VIDA ÉS UNA AVENTURA EXTRAORDINÀRIA    

Aquest és el gran emblema, el millor eslògan que podem aplicar al magnificent fet de viure, al menys és el què em guia a mi.

Per molt que ho vulguin banalitzar hem de reconèixer que l’existència té una amplitud i pregonesa indiscutible i el què ens cal és entomar-la amb humilitat i agraïment

He trobat un pensament que m’ha agradat perquè el trobo molt adient, desitjable i d’una gran lucidesa:

La Vida no debería ser un viaje hacia la tumba con la intención de llegar a salvo con un cuerpo bonito y bien conservado, sino más bien llegar derrapando de lado entre una nube de humo, completamente desgastado y destrozado, y proclamar en voz alta: Uf, vaya viajecito! - Hunter S. Thompson

I és que només en tenim una de vida i aprofitar-la a fons sembla una obligació donat el seu caràcter gratuït i la vastitud d’opcions que ofereix.

Arrossegar-nos a través d’ella, a més d’un malbaratament, és un menyspreu pel regal que suposa la vida. Desaprofitant aital meravella demostrem no tant sols desagraïment sinó una gran estupidesa.

Reprodueixo una estrofa d’un cant a la vida reflectit en la cançó “Esta Vida”:

Qué bonita es esta vida
Aunque a veces duela tanto
Y a pesar de los pesares
Siempre hay alguien que nos quiere
Siempre hay alguien que nos cuida

Tota la cançó traspua vitalitat, confiança, sentiment i agraïment. No costa gaire veure la vessant gratificant de la vida si ens ho proposem.

Un altre reconeixement en el mateix sentit està expressat en el poema “Lloança a la vida

No parem de cercar a Déu i el tenim al voltant nostre

És la vida que ens anima i que ens dóna el què ens cal

Jo no em canso de lloar-la com el gran miracle que és

i a ella m’ofereixo pel què vulgui disposar

Les coses que ens envolten, les descobertes que tenim a l’abast, les mil i una sensacions de les que podem gaudir... en fi som molt afortunats de ser ara i aquí.

A més, poder-ho compartir amb d’altres és un afegit que encara dóna més rellevància a la gran sort d’haver nascut i disposar de prou temps per amarar-nos de tot.

En la grisor del temps que vivim encara és més important recalcar tota aquesta riquesa vital que no hem de deixar de banda en cap moment.

És cosa de cadascú respondre al present rebut i treure-n’hi tot el suc possible sense fer mal a ningú i compartint tot allò que se’ns presenti.

Gaudir de la vida és una tasca magnífica, profitosa i enriquidora que justifica la nostra presència en aquest món un tan desballestat però ple d’oportunitats, aventures i experiències.

Que res ni ningú ens distregui d’aquest repte bàsic i extraordinari.

______________________________________


_______________________________________________________________________________

Joan Martí – elcamidelavida@gmail.com – 27 setembre 2023  

ALTRES ESCRITS DEL MATEIX AUTOR

https://elcamidelavida.blogspot.com/p/escrits-propis.html  

No hay comentarios: