5/9/23

Amor i confiança són eines que tots tenim per a dissoldre la maldat i escampar benestar

© LA HUMANITAT ES MEREIX UN VOT DE CONFIANÇA     

VER LIBRO
ES MOLT MILLOR DEL QUÈ ENS VOLEN FER CREURE

Ens han inculcat que som egoistes, dolents… Que la nostra naturalesa ens decanta cap al mal i com que ens ho hem acabat creient, inconscientment actuem així.

En canvi la realitat és que la bondat innata és a dins de cadascú de nosaltres i quan es donen casos extrems és fins i tot quan es posa més de manifest.

En el llibre “La Humanitat, una història d’esperança” hi ha una recopilació de casos que donen fe d’aquesta afirmació.

En ell hi destaca una frase que retrata ben bé el què passa al nostre voltant: “El mal és molt fort, però el bé és més abundant”.

Les tesis que s’hi exposen arriben sempre a les mateixes conclusions: Fer el bé dóna més rendiment que fer el mal. De la mateixa manera que es pot incitar a fer el mal, també es pot incitar a fer el bé i el resultat és millor.

Fa una colla de recomanacions: “En cas de dubte, pensa bé”. “Pensa sempre en escenaris on tothom hi surti guanyant”. “Per millorar el món, pregunta”.

I encara més: Exerceix la compassió. Intenta comprendre l’altre. No tinguis vergonya de fer el bé. Sigues realista i confia en tothom, val més que algun cop t’enganyin que anar per la vida amb recel.

Podem capgirar el món i totes les seves institucions si fem servir l’amabilitat, si donem la ma a l’altre, si bescanviem mal per bé.

I no són conceptes “d’autoajuda”, són fets provats i documentats que no es publiciten perquè passen desapercebuts, només les excepcions cridaneres reben difusió i semblen que siguin la tònica general.

La bondat no ven, s’ha dit sempre, però és majoritària i és la que ens manté dempeus. Però això  no li interessa a aquells que volen crear divisió i desànim entre la gent.

Si la Humanitat fos el desastre que la minoria que tots sabem s’entesta en difondre ja faria temps que ens hauríem extingit.

Hem de treure-li protagonisme al mal perquè contra el bé no hi te res a fer.

Amor i confiança són les eines que tots tenim per a dissoldre la maldat i escampar un genuí benestar.

La por al desconegut és la que desferma la desconfiança i ens transforma en éssers retrets i disposats a veure a tot arreu maldat.

Acostar-se a l’altre, conèixer-lo i tenir-hi contacte trenca totes les barreres i possibilita una entesa fructífera que dona pas a una convivència en pau... i confiança.

Veure sempre el costat bo de tothom i de totes les coses és la manera de redreçar aquesta dinàmica degenerativa actual.

Podem estar-ne ben segurs, allà on hi ha amor i confiança hi ha benestar.  

Així que no hi donem més voltes i encetem una nova manera de fer i de pensar que ens donarà pau i felicitat.

________________________________________________________________

Joan Martí – elcamidelavida@gmail.com – 5 setembre 2023

ALTRES ESCRITS DEL MATEIX AUTOR

https://elcamidelavida.blogspot.com/p/escrits-propis.html

No hay comentarios: