17/10/23

El camp de la fantasia és inesgotable. Allà hi és tot a la espera de la nostra curiositat

© FANTASIA… O CREATIVITAT?      

Quan algú rumia alguna cosa diferent del què l’envolta, d’entrada no deixa de ser tan sols una fantasia, com aquell que somiava en volar!

Les coses primer neixen en la imaginació d’algú que les adoba amb il·lusió, que les acull i les promou. L’energia que ho sustenta tot és la que fa que es vagi concretant una idea embrionària.

Tots els “invents” han estat descobertes fetes des de la curiositat, la fantasia i la voluntat. És ben cert que tot el què ens podem imaginar es pot fer realitat.

El camí des de la fantasia a la realitat s’anomena creativitat i consisteix en donar forma a una idea que ha sorgit en el nostre interior generada per l’energia de la vida present en tothom.

Per a connectar-se amb aquesta energia creadora ens cal una bona dosi de fantasia, d’il·lusió i també generositat perquè un cop entrem en aquesta sendera no tot seran flors i violes malgrat que l’objectiu s’ho valgui.

Normalment no som gaire proclius a acceptar canvis, coses noves que poden incidir en les nostres vides, a saber de quina manera. Per això als qui s’empesquen novetats ens els mirem amb recel, sense valorar-ne gaire el seu enginy i el seu esforç.

Val a dir que si no hagués estat per tots aquells inquiets, fantasiosos, visionaris... encara seriem al voltant d’un foc al mig del bosc (sense entrar a jutjar si hi estaríem millor que no pas ara!)

Tots els avenços i meravelles de les que quotidianament ens servim han estat fruit de la inventiva d’algú que va deixar-se emportar per la il·lusió i la fantasia.

La recerca no necessàriament ha de ser institucional, qualsevol a nivell personal pot iniciar un procés de descoberta en l’àmbit que sigui si es capbussa en l’espai de les possibilitats on les idees agafen forma.

El neguit i la curiositat per coses noves empeny vers unes troballes abans inexistents que una vegada materialitzades deixen de ser una fantasia per a ser un producte de la creativitat.

Aquesta faceta de la vida aporta un plus de vàlua al nostre trànsit per aquest món pel fet de sentir-nos immersos en les forces que fonamenten tot l’immens entramat de l’univers i veure’ns part del mateix col·laborant al seu desenvolupament.

L’univers se serveix de nosaltres per anar ”destapant” elements, mecanismes, fórmules per a posar-los a les nostres mans ampliant les nostres capacitats d’actuació i experimentació.

Vist amb perspectiva, són un veritable “miracle” aquestes progressives descobertes producte de la necessitat i l’enginy de l’esser humà en la seva travessia vital.

Com un gegantí “joc de pistes” anem trobant els medis de millorar la nostra existència a partir només de la nostra capacitat mental de “crear” el què més ens convé en cada moment.

Així va aparèixer la roda i tantes altres coses pràctiques que s’han anat incorporant al nostre dia a dia, tot fruit de la imaginació i la voluntat d’algun ésser humà.

El camp de la fantasia és inesgotable. Allà hi trobarem tot allò que ara encara no existeix però que és a la espera de la nostra curiositat i creativitat.

_________________________________________________________________________

Joan Martí – elcamidelavida@gmail.com – 17 octubre 2023     

ALTRES ESCRITS DEL MATEIX AUTOR

https://elcamidelavida.blogspot.com/p/escrits-propis.html

 

No hay comentarios: