11/10/23

Una anàlisi lúcida i entenedora amb propostes útils i vàlides per a aquesta conjuntura

VEURE LLIBRE

© UNA NOVA MANERA DE VIURE   

El missatge de Kohei Saito és senzill: l’exigència de beneficis il·limitats del capitalisme està destruint el planeta i només el “decreixement” pot reparar els danys frenant la producció social i compartint la riquesa.

Però, pot prosperar una civilització abandonant el capitalisme? I tant que sí. Llavors per què no inventem una nova manera de viure? De sobte hi ha el desig d’això.

Si les persones aconseguim unir-nos en solidaritat i defensem l’única llar que tenim, la Terra, contra la tirania del capital un raig de llum il·luminarà el nostre futur. Només dependrà de si decidim formar part del 3,5% que es necessita per a fer-ho.

Una lectura apassionant i estimulant alhora per les reflexions i els plantejaments exposats amb molt de convenciment i claredat.

Una anàlisi lúcida i entenedora amb propostes útils i vàlides per a la conjuntura en què ens trobem en la que l’omnipresent “capital” ho contamina tot aconseguint la desactivació general.

Creant contínuament una “escassedat artificial” i la “insatisfacció permanent” el capital controla i ens sotmet a tots presentant-se a més com la única alternativa possible.

Fomentant un consumisme exacerbat ens té ben lligats a través del deute de per vida.

La riquesa està en el “valor d’ús” de les coses, no en el “valor de canvi” que és la base del capitalisme que ha posat preu a tot allò del què s’ha apoderat.

La via per a sortir del capitalisme és restaurar el “comú”, recuperar tot allò que pertany a tots: La terra, l’aigua, l’energia, l’aliment...

En un moment donat van desposseir-nos dels bens comunals i ens van sotmetre a l’esclavatge del treball assalariat, mal remunerat i en termes d’explotació total.

El camí per restaurar el comú és la solidaritat i el compartir, usant només el necessari, apartant-nos de consums superflus.

Cal apropiar-se (reapropiar-se) dels comuns i compartir-los i amb això generarem una “abundància” que farà diluir-se al capitalisme.

Viure i treballar cooperativament, “ciutadanitzar” tot allò del què depengui la nostra vida.

Prioritzar el “valor d’ús” (la utilitat) sobre el “valor del canvi” (el preu).

Produir només allò que faci servei i abandonar tota la resta de coses inútils.

Reduir les hores de treball per millorar la qualitat de vida i l’abundància per a tots.

Revaloritzar els treballs essencials i millorar-ne la seva remuneració (cura de les persones)

Eliminar tots els treballs prescindibles i així assolir un “bon viure” per a tothom.

Autocontrol, per a una societat futura pròspera.

SI ESTOY CAMBIANDO 

_______________________________________________________

Joan Martí – elcamidelavida@gmail.com – 11 octubre 2023

ALTRES ESCRITS DEL MATEIX AUTOR

https://elcamidelavida.blogspot.com/p/escrits-propis.html

 

No hay comentarios: