4/10/23

És un constant donar-li voltes a l’absurd, a tot allò que s’escapa al nostre enteniment

© EL MOVIMENT ES DEMOSTRA CAMINANT       

“Caminant no hi ha camí, es fa camí en caminar”

La vida es un camí d’experiències i aprenentatges del que cadascun de nosaltres en treu el profit que pot o que sap. 

Segons com es miri sembla un joc, amb les seves regles, els seus entrebancs, els seus càstigs i les seves recompenses.

Si ens ho prenguéssim així potser ens aniria millor, si més no, no ens capficaríem tant fent-nos preguntes de les que no sabem o no podem trobar resposta.

En favor de creure que el nostre pas per aquest món es pot assimilar a un joc hi ha la limitació de temps que disposem per a participar-hi i la diversitat de proves que s’hi plantegen.

Pel què fa a la seva “transcendència” segueix existint perquè de fet no sabem com hi hem entrat ni quan n’haurem de sortir i... per a què serveix realment!

Tot plegat elucubracions que venen a la ment per a mirar de donar sentit a una realitat esquiva i inaprehensible que ens té a tots força amoïnats.

Si ens avenim amb aquesta possibilitat i tant si hi estem d’acord com no, no tenim altre remei que “jugar” la nostra partida i sortir-nos-en airosos.

Per això, i entomant el títol d’aquest escrit, el què ens cal és posar-nos en marxa, seguir el nostre camí i moure’ns-hi de forma atenta i permanent.

Amb l’expressió manllevada d’en Machado “Caminant no hi ha camí, es fa camí en caminar” voldria resumir la norma principal que crec hem d’observar tots els “jugadors”

Sense rebutjar les reflexions i valoracions teòriques que podem anar fent (i que cal fer) el més important és moure’s per poder anar descobrint el nostre entorn, tant interior com exterior.

D’aquí ve doncs una dita que jo reconec com a vàlida: el moviment es demostra caminant perquè s’ajusta bastant a la tasca que ens ocupa i es contraposa a les divagacions.

Tota aquesta xerrameca per a mirar de cercar-li, sinó sentit, alguna justificació al nostre vagareig, moltes vegades destarotat, per aquest món.

Una mica potser com en Sísif amb el seu etern (i inútil?) pujar la pedra a dalt la muntanya que reflecteix en certa manera la sensació que ens aclapara.

Bé, està resultant una reflexió una mica desmanegat o dispers sense un objectiu massa concret. No sé si és adient deixar anar els pensaments sense voler-hi posar massa ordre però avui ha anat així.

En qualsevol cas sempre va bé “buidar el cap” i posar les coses per escrit perquè així te’n fas més càrrec i en veus noves possibilitats.

És un constant donar-li voltes a l’incomprensible, a l’absurd, a tot allò que s’escapa al nostre enteniment perquè ens fa sentir vulnerables.

Deixem-ho aquí.

_____________________________________________________________________

Joan Martí – elcamidelavida@gmail.com – 4 octubre 2023   

ALTRES ESCRITS DEL MATEIX AUTOR

https://elcamidelavida.blogspot.com/p/escrits-propis.html

        

  

No hay comentarios: