18/10/23

Per més que s’escarrassin, l’ésser humà és la creació més ben equipada de l’univers.

© LA INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL  

Intel·ligència artificial... Intel·ligència natural, autèntica, única!!

Ens han omplert el cap amb les meravelles de la intel·ligència artificial que ens ho ha de solucionar tot de llarg, com si els homes ens haguéssim tornat ximples i no sabéssim comptar només que amb els dits.

Al seu dia, quan van aparèixer els primers ordinadors, ens parlaven de “cervells electrònics” amb la intenció subreptícia d’entrar en competència amb la nostra capacitat mental.

Ara és una repetició de la jugada en la qual caiem com babaus i amb l’agreujant que aquesta innovació s’eleva fins a nivells d’idolatria.

En una època descreguda i desespiritualitzada ens calen uns ídols on emmirallar-nos, als quals rendir tribut d’admiració i gratitud per la seva “generosa” aportació al confort de l’home!

Darrera de tots els ginys haguts i per haver sempre hi ha la intel·ligència d’éssers humans que procuren –no sempre amb bones intencions- aconseguir millores per a tots.

Aquest embadaliment davant de la IA no deixa de ser una mostra més del declivi humà que porta ja un temps produint-se i del que, encara que sigui induït pel sistema, només nosaltres en som responsables per acció o omissió.

Ens sembla que tota aquesta tecnologia ens fa vida més fàcil i el que fa és xuclar-nos-la amb la conseqüència directa del nostre gradual anorreament vital i espiritual sense cap guany real.

Tota l’aparent velocitat que ens ofereix, és un miratge més d’aquesta trasbalsada societat de la pressa... Pressa per anar a on, preguntem-nos-ho.

Ens volen ben accelerats per a que no ens adonem del què passa realment i del munt de coses que ens perdem i en primer lloc la pròpia vida.

Recuperar la calma i la tranquil·litat hauria de ser el nostre principal objectiu per així tornar a governar la nostra vida i orientar-la vers el que és veritablement important per a cadascú.

Estan bé tots els avenços, són un signe de creativitat, malgrat que la majoria s’enfoquen més a implementar malvestats de tot tipus que a un veritable profit per a l’home.

Però el que ens cal per damunt de tot és avançar nosaltres, els éssers humans. Desenvolupar totes les nostres potencialitats defugint submissions innecessàries i perjudicials.

Per sobre de l’ésser humà no hi ha cap màquina –per potent que sigui- sinó només la Font creadora de tot, que és la nostra “proveïdora” de totes les nostres necessitats.

Ni cas els hi hem de fer a tots aquells que es volen atribuir el paper de deus, interferint en les nostres vides de maneres diverses amb la finalitat d’un control total.

No ens deixem enlluernar doncs pels ginys amb els que ens volen fer-nos sentir inferiors perquè, per més que s’escarrassin, l’ésser humà és la creació més ben equipada de l’univers.

Ho hem de tenir tots molt clar per tal de no caure en els paranys que ens posen i seguir amb el nostre propi criteri, segurs de la nostra capacitat i la nostra transcendència. 

_____________________________________________________________________

Joan Martí – elcamidelavida@gmail.com – 18 octubre 2023    

ALTRES ESCRITS DEL MATEIX AUTOR

https://elcamidelavida.blogspot.com/p/escrits-propis.html

      

No hay comentarios: