5/10/23

Cadascú sap el que li agrada, el què el fa feliç i això és el que ha de sovintejar

© L’ALEGRIA: VITAMINA DE LA VIDA

Ingredient infal·lible per al nostre benestar, l’alegria ha de ser present en el nostre viure com més sovint millor.

L’alegria sorgeix en nosaltres quan estem en pau, quan vivim calmats, quan confiem en la vida.

L’alegria no és petar-se de riure –encara que riure sempre va bé- sinó un estat d’ànim content, feliç, que ve donat per estar ben sintonitzat i en harmonia amb l’entorn.

L’alegria es produeix de molts maneres: admirant un paisatge, sentint una música melodiosa, llegint un llibre amè, parlant amb persones amb qui et sentis connectat...

També és una font d’alegria el fluir tranquil·lament amb la vida, mantenir-se al marge dels daltabaixos i informacions desestabilitzadores, expressar gratitud pels dons dels què gaudeixis, compartir amb persones afins, opinions, idees, sentiments...

Conrear totes les ocasions que et reportin alegria és una tasca efectiva i plaent que serveix de contrapunt a tots els malestars que puguin haver-hi.

No fa gaire vaig llegir una valoració que s’escau amb el que estic exposant: La nostra vida es compon d’un 5% d’allò que ens passa i d’un 95% de com ens prenem el què ens passa.

Estarem d’acord en què som nosaltres els qui creem la nostra realitat i ho fem a partir de les nostres creences, del nivell d’acceptació del què passa, de les expectatives que projectem...

D’aquí venen les freqüents frustracions, amargors, desencisos i en definitiva insatisfacció per la marxa de la nostra vida.

Amb una dosi regular d’alegria totes aquestes situacions anímiques no es presenten i si algun malestar apareix, s’esbandeix de seguida.

Tot el què ens meni cap als espais de l’alegria ho hem d’acollir i gaudir-ne: Ballar, cantar, llegir, passejar... Assistir a espectacles d’humor, musicals, poètics... Prendre el sol, banyar-se, anar d’excursió, visitar llocs artístics...

Cadascú sap el que li agrada, el què el fa feliç i això és el que ha de sovintejar per comptes de lliscar entremig de les escombraries que ofereixen els mitjans de comunicació.

Estar content, ser feliç, no és gaire difícil, però t’ho has de proposar, i, a copia d’enfocar-t’hi, es va fent una cosa natural que a més et protegeix de les males influències.

L’alegria és la vitamina de la vida que tots tenim al nostre abast.

Vinga doncs a procurar-te’n una bona i permanent ració.

Bon profit!  

___________________________________________________________________________

Joan Martí – elcamidelavida@gmail.com – 5 octubre 2023   

ALTRES ESCRITS DEL MATEIX AUTOR

https://elcamidelavida.blogspot.com/p/escrits-propis.html

         

No hay comentarios: