30/10/23

Confiança i força quan les coses aparentment es torcin, perquè és per al nostre bé

© A LA VIDA SEMPRE PASSEN COSES

En consonància a la dinàmica de la vida -en la que tot és canvi- així van presentant-se en el nostre esdevenir fets i circumstàncies que ens forcen a prendre decisions.

Quan ens sembla que més ben instal·lats estem en les nostres rutines, la vida ens sobta amb reptes no previstos però que sempre són adients per a nosaltres.

Potser no els hauríem cercat però en topar-nos-hi ens veiem obligats a replantejar-nos coses que donàvem per estables.  De vegades allò que ens passa és desagradable fins i tot dolorós, amb intensitat variable segons siguem més o menys receptius al què ens vol dir la vida.

Per això quan ens trobem en alguna situació de canvi inesperat o de crisi d’alguna mena, el primer que hem de fer és acceptar-ho i mirar d’endevinar què s’amaga rere aquest aparent entrebanc que se’ns presenta.

Sempre, sempre que la vida ens interpel·la amb algun obstacle, impediment o complicació podem estar ben segurs que ens cal redreçar el nostre camí.

D’entrada restem sorpresos i fins i tot espantats pel canvi que s’insinua i demana fer-se lloc en la nostra vida. És hora de tirar de confiança en la vida i deixar-se portar.

Si és hora de “renovar” el nostre entorn o apartar-se d’alguna persona o ambient determinats no ens tocarà d’altra que entomar-ho i veure-ho com una nova experiència per a enriquir-nos.

No som, habitualment, propensos a fer canvis en els nostres hàbits de vida, però sempre arriba aquell moment en què cal “sacsejar l’arbre” per a fer-ne caure el que ja és mort o obsolet.

És una “poda” que a la natura és una cosa natural per a donar pas a nova vida. En el nostre discórrer per aquest món també ens cal una “neteja” periòdica dels nostres aferraments inútils.

Perquè no ens deixa “tranquils” la vida? Doncs perquè ens estima i vol el millor per a cada un de nosaltres, encara que ens ho hagi de fer entendre amb dolor.

La qüestió és no resistir-s’hi per estalviar-nos danys més grans. Una acceptació a la primera és el més recomanable, perquè si una ferida no es tracta ràpid s’infecta i tot es complica més.

També cal recordar que molt del què ens esdevé està provocat per nosaltres mateixos. De fet tot està provocat sempre per nosaltres (conscient o inconscientment). No ens agrada quelcom però ens aguantem... Volem alguna cosa però no ens atrevim a agafar-la...

En tots els casos la vida que “viu en nosaltres” fa per manera que ens adonem del què més ens convé i ens hi va impulsant fins que ens fem càrrec i hi responem.

Sembla bastant misteriós i de fet ho és però tampoc tan difícil d’entendre si creiem que a dins nostre la nostra ànima (que al seu moment es va encarnar en nosaltres) vol experimentar la vida de manera plena i pateix si romanem en situacions periclitades o pernicioses.

O sigui que confiança i força quan les coses aparentment es torcin perquè és per al nostre bé i per aprofitar millor el nostre pas per aquest món.

Només tenim una vida i és imperatiu treure-n’hi tot el suc possible.

_____________________________________________________________

Joan Martí – elcamidelavida@gmail.com – 30 octubre 2023

ALTRES ESCRITS DEL MATEIX AUTOR

https://elcamidelavida.blogspot.com/p/escrits-propis.html

No hay comentarios: