19/1/24

A la vida el què ens pertoca és cercar totes aquelles motivacions que ens inspirin

© EL DESAFIAMENT DE VIURE         

El Desafío és la pel·lícula d’una història increïble però real. El 7 d'agost del 1974 a Nova York, el funàmbul francès Philippe Petit va sorprendre tothom amb un passeig sobre un cable col·locat entre les torres del World Trade Center. Els transeünts van poder veure l'impossible: Un home ballant a dalt, aparentment a l'aire.

La seva història va anar més enllà del simple acte d'equilibrisme per convertir-se en un fet inspirador i universal, on un artista va bolcar tota la seva ànima i el seu cor a la feina: En aquests moments em fa la sensació que puc fer realitat els meus somnis, que podria moure muntanyes. Pots prendre la paraula 'funàmbul' i substituir-la per qualsevol altra professió. Es la recerca de la perfecció, l'atenció pel detall, el respecte per les eines i centrar-te en allò que estiguis fent, encara que sigui en l'art de viure.

El més important que va mostrar en Philippe en caminar pel cable és que pots fer qualsevol cosa que t'imaginis, pots crear allò impossible i això és el que és la màgia: No hi ha equilibri a menys que el teu cos i la teva ànima, el teu cor i la teva ment, funcionin a l'uníson amb els peus damunt del cable. Aquest és per a ell el secret de l'equilibri.

Se’n podrien escriure un munt de coses agafant com a referència el fet exposat, però en tots els casos hi trobarem subsumits uns valors bàsics: passió, confiança, coratge, atenció, respecte...

Qualsevol tasca, qualsevol iniciativa que vulguem emprendre s’ha de regir per aquests valors si volem que siguin reeixides.

Definir un objectiu, apassionar-s’hi, creure’s capaç, estudiar-lo a fons, mantenir l’atenció als detalls... en definitiva, prendre’ns seriosament tot el què ens proposem, dedicar-hi els esforços que calguin sense perdre en cap moment la il·lusió que ens hi empeny.

La vida és un veritable desafiament que reclama de nosaltres tota la concentració si en volem treure profit i, el què és més important, si en volem gaudir fent el què més ens il·lusioni.

Tot és possible però tot demana el seu esforç, el seu estudi, la seva dedicació i perseverança. No hi ha res que t’ho portin a taula en safata de plata, ep! si del què es tracta és de quelcom de valor, de quelcom que ens ompli d’orgull i alegria.

Val a dir que no tot han de ser proeses com l’esmentada al principi. Hi ha moltes coses a la vida quotidiana de cadascú que també demanen els mateixos valors que si es tracta de quelcom més extraordinari. Tot demana la seva dosi de passió i aplicació.

Així que el què ens cal és: concretar un objectiu, acollir-lo amb passió i concentrar-hi la nostra atenció i energia que ens aniran conduint vers la seva consecució.

Cadascú està més preparat per a una cosa que per a una altra i descobrir-ho ens permetrà encarar reptes, importants per a nosaltres, en les millors condicions.

Això no vol dir que no ens puguem plantejar qualsevol cosa que ens faci il·lusió i preparar-nos-hi a fons fins que ens sentim capaços d’escometre la tasca desitjada.

A la vida el què ens pertoca és cercar totes aquelles motivacions que ens inspirin i abocar-nos- hi per assolir experiències enriquidores que sadollin la nostra ànima.

O així m’ho sembla

___________________________________________________________________________

Joan Martí - elcamidelavida@gmail.com - 19 gener 2024  

ALTRES ESCRITS DEL MATEIX AUTOR

https://elcamidelavida.blogspot.com/p/escrits-propis.html

1 comentario:

Anónimo dijo...

Encoratjador!!!
VIVIM!!!