24/1/24

Només necessitem creure que tots som bons i comportar-nos amb bondat i confiança

VEURE LLIBRE

© L’ART D’ESDEVENIR HUMÀ                   

Assolir la humanitat ens ha de permetre viure en la veritat, crear bellesa, ser compassius i justos. Fer front a l’estupidesa i la mentida amb coratge i amor és la noblesa d’esperit que ens ha de fer veritablement humans. - Rob Riemen

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

El que planteja l’autor d’aquest assaig és molt encertat però endinsar-nos en aquest terreny no sembla una tasca fàcil. La qüestió és que pagaria la pena moure’s per la vida de la ma d’uns valors tan diàfans com són la veritat i la justícia.

De fet, habitualment se’ns desvirtuen els seus contorns degut a la volubilitat humana i a que la noblesa d’esperit és quelcom que es té o no es té i que és força mal·leable en la seva aplicació pràctica.

La realitat és que el nostre capteniment es veu afectat per la nostra inseguretat i per la por davant dels altres.

Ens movem pel món esporuguits per mil qüestions i, com no, per la omnipresent manipulació que mina els nostres esperits generant “l’actitud del cargol” que a la mínima es replega dins la closca.

Quan la nostra conducta està contaminada per la por és quan afloren la mesquinesa -quan no la maldat- com un ressort per a “defensar-nos” dels altres.

El coratge és inseparable de la pau d’esperit per això, per a moure’s amb la veritat i la justícia pel davant, cal estar en pau amb un mateix i ser compassius amb els altres.

Tan senzill i bonic com seria que tots ens estiméssim o, si més no, ens respectéssim!

Com de millor que viuríem si ens guiéssim per la noblesa d’esperit!

Quina pau i benestar ens envoltaria si volguéssim!

Tenir el valor de confiar en els altres, d’ajudar-nos mútuament, ens obriria les portes a una convivència constructiva.

Sense que ens hàgim de situar-nos en escenaris de violència màxima, com s’esdevé per desgracia en tantes guerres en marxa, n’hi ha prou amb la nostra realitat quotidiana per a desplegar bones actituds que reportarien una millor vida pera tots.

No hi tenim res a perdre, ans al contrari. Només ens cal el petit esforç de creure que tots som bons per naturalesa i, sense cap mena de por, comportar-nos amb bondat i confiança.

Les decepcions que ens puguem trobar per manca de correspondència perdonem-les i seguim endavant. Segur que seran molts més els que s’apuntaran a un bon conviure.

O així m’ho sembla

_________________________________________________________________________________

Joan Martí - elcamidelavida@gmail.com - 24 gener 2024

ALTRES ESCRITS DEL MATEIX AUTOR

https://elcamidelavida.blogspot.com/p/escrits-propis.html

 

 

No hay comentarios: