30/1/24

Viure és una aventura extraordinària, un privilegi, un veritable gaudi...

© EL GRAN PRIVILEGI DE LA VIDA

   -    Qui té un “perquè” viure, troba quasi sempre un “com”

   -    No es tracta de cercar el plaure o el poder sinó de cercar el sentit

  -    El veritablement humà és la capacitat de pensar i realitzar un projecte

  -    No s’ha d’esperar quelcom de la vida, és la vida la que espera quelcom de nosaltres

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Què en podem treure de pràctic d’aquestes sentències?

D’entrada cal entendre què ens volen suggerir. Després caldrà veure si ens ressonen i, si és així, què podem fer-hi al respecte.

En aquests temps totalment mancats de valors autèntics, on la bondat i l’amor no tenen gaire bona premsa i amb tothom ben desorientat, replantejar-se aquestes reflexions pot servir per a tornar a trobar la bona sendera en la nostra vida.

Viure és una aventura extraordinària, un privilegi, un veritable gaudi...  Viure, però, demana implicació, compromís, integritat, confiança.

Així que som-hi amb totes les nostres forces i a ulls clucs. Llancem-nos-hi de cap, amb ganes, amb il·lusió, amb gosadia 

Res ni ningú pot aturar la nostra empenta, la nostra convicció, el nostre anhel de fruir d’aquesta oportunitat còsmica que ens ha estat donada. Sense dubtes, sense pors, sense perdre el temps en disquisicions inútils. 

A tots se’ns ha ofert una ocasió única amb l’experiència de la vida. Els condicionants particulars que cadascú podem tenir són a la mesura de les nostres capacitats i han de servir-nos d’esperó  per a desenvolupar-nos en el nostre camí.

El gran joc de la vida té els seus alts i baixos, els seus retombs i algun ensurt però és ple d’al·licients i meravelles al nostre abast. Ho desaprofitarem?

Anar desvelant els seus misteris, compartint l’emoció de les descobertes amb altres és un programa prou atraient per a no menystenir-lo.

En potència ho tenim tot, només ens cal anar-nos-ho fent nostre amb constància i gratitud. Obrir els ulls cada matí és el senyal renovat de la cursa en la que estem que ens pot dur on vulguem.

Que les mil distraccions que ens envolten no ens facin perdre de vista el miracle que suposa l’estar vius i sensibles a tot el què se’ns ofereix.

O així m’ho sembla.

_________________________________________________________________________

Joan Martí - elcamidelavida@gmail.com - 30 gener 2024

ALTRES ESCRITS DEL MATEIX AUTOR

https://elcamidelavida.blogspot.com/p/escrits-propis.html

No hay comentarios: