2/11/23

Un camp ampli i ben adobat on trobar un munt d’eines per poder viure satisfactòriament

© FORÇA, EQUILIBRI, VALOR I SENY

Les premisses que imperen al món casteller són del tot aplicables a la vida en general i més en aquests temps desmanegats en els que la majoria està molt desorientada (i enrabiada)

El fenomen dels castells no podem acabar-lo d’enaltir mai prou. Al formidable mèrit que tenen les construccions enlairades s’hi afegeixen en lloc destacat els molts valors que atresoren i dels que en podríem fer una llista ben llarga: solidaritat, companyonia, confiança, tenacitat, perseverança, inclusió (de classes, de gèneres, d’orígens)...

Una activitat social de màxims que es mostra exemplar i adequadíssima per a implementar els seus molts valors en la vida diària de cadascú de nosaltres.

Si analitzem les premisses en què es basen (expressades al títol), trobem arguments per a cada situació de la vida i per a entendre-ho millor les acarem als seus contraris.

Contra debilitat, FORÇA.

Contra inestabilitat, EQUILIBRI.

Contra covardia, VALOR.

Contra temeritat, SENY.

O sigui que anem-nos endinsant en aquestes variables -que constitueixen una sola fórmula bàsica- per a moure’ns per la vida amb seguretat i confiança.

La nostra vida és un castell que anem aixecant (construint) dia a dia amb cada una de les decisions que prenem i amb els valors que tenim en compte en prendre-les.

Tal com els castells que no sempre reïxen, quan ens ensorrem, hem de tornar-hi tot observant les errades comeses per a fer-ho millor en les properes accions, sense desanimar-nos.

Cada ensopegada és un motiu d’aprenentatge i un estímul per a seguir endavant. Sempre endavant i amunt.

La satisfacció d’un castell completat és l’equivalent al què sentim quan hem procedit com cal i ens en resulta un gran benestar interior.

La tan anomenada felicitat no és més que aquest sentiment interior que ens embarga de tant en tant i ens omple de pau i alegria.

Benvinguts doncs al món casteller, als seus valors i als seus reptes. Un camp ampli i ben adobat on trobar un munt d’eines per a poder viure satisfactòriament.

Quan hi ha quelcom que aplega a tanta gent és que té molt d’atractiu i valor. La seva capacitat de convocatòria és directament proporcional al munt de satisfaccions que genera.

Felicitats a tots els castellers que ja gaudeixen de tots aquest dons i a tots aquells que en segueixen les seves traces i les apliquen en les seves vides.

Benvinguts tots a la Vida...

____________________________________________________________________________

Joan Martí – elcamidelavida@gmail.com - 2 novembre 2023

ALTRES ESCRITS DEL MATEIX AUTOR

https://elcamidelavida.blogspot.com/p/escrits-propis.html

 

        

No hay comentarios: