16/11/23

Només és un “joc” però potser ens desvetlla alguna cosa que ens convida a fer canvis

© EL PROTOTIPUS IDEAL                          

Al final d’aquest escrit s’inclou una llista amb 20 característiques de tota mena, sense cap ordre ni preferència concreta.

La idea és poder fer una tria dels 10 trets que creguem més definitoris de la nostra personalitat, els que ens semblin més adients per a nosaltres.  

Així podem fer una mica de “Déu” per a nosaltres mateixos i esbrinar quines qualitats ens agradaria atresorar a la nostra vida, sempre amb l’avinentesa que això només es tracta d’un exercici d’autoconeixement.

Tot i això, recordem que som “creadors” i per tant és a la nostra ma aconseguir el què ens proposem.

Aquesta proposta reflexiva no deixa de ser una incursió en el terreny dels dubtes existencials en el què de vegades ens plantegem allò de “si jo fos d’una altra manera...”

Evidentment que som com som, o com ens hem anat fent, però en realitat, si ho volem, podem abastar totes les característiques que creguem més oportunes per a nosaltres en cada moment.

Però la qüestió és que, d’entrada, hi ha uns trets específics que ens defineixen i és bo de reconèixer-los per si els volem polir o canviar.   

Un cop feta la tria dels deu epígrafs que ens sembla defineixen el nostre caràcter, podem revisar els altres deu que no hem seleccionat per a comprovar si no foren també adients per nosaltres.

En qualsevol cas, tot i que no deixa de ser un “joc”, potser se’ns desvetlla alguna cosa amagada en nosaltres que ens convida a fer alguns canvis.

Intel·ligent

Manetes

Sensible

Analític

Coratjós

Prudent

Creient

Filosòfic

Acomodat

Bohemi

Intuïtiu

Reflexiu

Pacient

Resolutiu

Creatiu

Confiat

Solidari

Autònom

Aventurer

Conservador

 

 

 

 



És evident que aquesta taula de qualitats podria ser més àmplia i variada però com a base per a reflexionar sobre nosaltres mateixos crec que ja fa el fet.

En fi, aquí ho teniu per a qui s’hi vulgui entretenir.

_______________________________________________________________________________

Joan Martí – elcamidelavida@gmail.com – 16 novembre 2023

ALTRES ESCRITS DEL MATEIX AUTOR

https://elcamidelavida.blogspot.com/p/escrits-propis.html


No hay comentarios: