23/8/23

Ens han fet creure incapaços i necessitats de conducció i som lliures i poderosos

© LA FORÇA DE LA VOLUNTAT     

Aviat està dit això de bescanviar l’odi per l’amor. Cal que hi reflexionem una mica per a tenir-ho clar. No es tracta -encara que s’hi assembli- de “parar l’altra galta”. No, no és això.

No és una actitud passiva de comportar-se com el sac dels cops, sinó d’una d’activa en la que ens impulsa l’energia de l’amor i amb la que -com si portéssim un llançaflames- anem escampant amor, afecte, comprensió...

Som en una contesa, sí, però amb diferent “armament”. Ells són agressius i nosaltres, empàtics. Uns volen fer mal i nosaltres guarir, sanar, estimar...

Confiem en les nostres “armes” perquè són d’efecte durador i no suposen enfrontament sinó desactivació, transformació...

Viure en pau és una fita possible, si així ho creiem i desitgem. Potser hi seguirà havent maldat que caldrà seguir encarant amb bondat i compassió, però, quants més siguem a estimar-nos, més aviat equilibrarem la situació evitant la tendència de lliscar tots cap el pou.

Amb la nostra força de voluntat anirem posant les bases d’una harmonia general que ens farà veure la millor manera de conviure i gaudir del gran do de la Vida i de la magnífica experiència que suposa.

La por que sembla instal·lada en nosaltres s’anirà esvaint i ens permetrà relacionar-nos amb confiança i bonhomia.

De la mateixa manera que hem estat acovardits i menystinguts al llarg del temps, ara podem donar-li la volta i sentir-nos capaços, suficients, generosos, lliurats i, en definitiva, feliços.

Compartir-ho tot amb els que ens envolten i acollir amb compassió als que encara estiguin atrapats en la foscor, són les premisses per al nostre redreçament.

La tasca és realment enorme, encara que només és la manca de costum de fer servir el nostre potencial i també per estar tant “contaminats” pel llegat destructiu acumulat fruit d’un adoctrinament malvat que sempre ha volgut anihilar les nostres possibilitats reals.

Ens han fet creure incapaços i necessitats de conducció aliena, quan el què som és lliures i poderosos doncs comptem amb la millor eina de l’univers: l’amor

Per tant arromanguem-nos i posem-nos en marxa amb els cinc sentits actuant amb tota la nostra voluntat i amb el cor a la ma.

Els resultats no es faran esperar perquè al nostre impuls s’hi afegirà el recolzament de l’univers que coadjuvarà amb la nostra iniciativa i ens anirà empenyent i protegint fins aconseguir aquesta gran fita que és el benestar de tots.

Paga la pena intentar-ho aplicant aquest mètode senzill però que em sembla pot ser efectiu i que en tot cas ens proporciona la satisfacció íntima de sentir-nos compromesos en una empresa que reclama de tots la nostra col·laboració.

Jo ja hi soc posat, i tú?

___________________________________________________

Joan Martí – elcamidelavida@gmail.com – 23 d’agost 2023

ALTRES ESCRITS DEL MATEIX AUTOR

https://elcamidelavida.blogspot.com/p/escrits-propis.html

No hay comentarios: