16/5/23

Una prova vital que se’ns planteja per veure si som mereixedors de seguir sent humans

© ENFRONTAR LA SITUACIÓ           

Partint d’un esquema simple d’actituds hi trobem: Conformisme, Conscienciació i Activisme. Suposant-nos enquadrats en l’actitud de conscienciats haurem de plantejar-nos què ens cal per a incorporar-nos a la d’activista que és el punt on caldria situar-nos.

Algunes premisses podrien ser:

·         Conrear la calma i la confiança

·         Mantenir un estat d’ànim pacient i amatent

·         Anar a la recerca d’accions efectives

·         Exercir tan el treball visible com l’invisible

·         Combinar l’acció individual i la col·lectiva

·         Disposar-nos a renuncies reals

-  És molt convenient la periòdica trobada per intercanviar idees i energia que fora bo d’estendre a d’altres grups afins per sumar i conèixer altres possibilitats.

Actuar en els aspectes que es detectin més efectius, començant per la divulgació pública de missatges encoratjadors i de resistència.

Estudiar i establir un relat constructiu per a equipar-nos moralment i anar fent cunya en el relat  oficial. Es tracta de restaurar els valors ara en entredit (dignitat, llibertat, autoestima...)

Promoure la desobediència civil, renunciant a creences, tecnologia i comoditats que ens han adaptat i lligat al sistema.

Tot amb ànim constructiu evitant sempre la pèrdua d’energia d’anar a la contra. Pensem què volem i com ho volem i anem configurant una manera de viure amable, senzilla i compartida.

Inventem-nos eslògans que reflecteixin els nostres propòsits i siguin fàcils d’escampar en com més llocs millor. Es tracta d’anar sembrant una nova mentalitat estoica-epicúria

Viure bé amb menys i oberts als altres.

En aquesta tessitura o ens salvem tots o ens enfonsem plegats i abans d’haver de funcionar com uns marginats hem de procurar sumar quants més millor per aconseguir la vida saludable que ens convé.

Concretem les coses bàsiques que no ens volem deixar arrabassar i actuem en conseqüència. Moltes vegades només haurem de dir NO i seguir el nostre camí. Altres cops caldrà triar entre la submissió i la renuncia.

El resultat sempre serà recuperar la dignitat humana que és a la base de la nostra raó de ser. Confiem en que no estem sols en aquest repte. Tot el què desitgem de cor, amb ganes, l’univers farà per manera d’acostar-nos-hi. 

Prenguem-nos-ho com una prova vital que se’ns planteja per veure si som mereixedors de seguir sent humans. És un examen de vida, el més important dels que haguem passat 

Ens hi va la nostra forma de viure!

_______________________________________

Joan Martí – elcamidelavida@gmail.com – 16 maig 2023

ALTRES ESCRITS DEL MATEIX AUTOR

https://elcamidelavida.blogspot.com/p/escrits-propis.html

No hay comentarios: