22/5/23

Que tu no ho acabis de veure clar no implica que la teva missió no estigui definida

© PER QUÈ NO BASTIR UN ALTRE RELAT?

El moment de les persones lliures ha arribat. Ja n’hi ha prou de relats catastrofistes. La immensa majoria som gent de bona mena i volem viure en pau i llibertat.

Ara toca el relat de la confiança, de la gratitud i de l’amor. Si ens estimem a nosaltres mateixos i estimem als qui ens envolten, res pot aturar aquesta força desplegada per l’energia de l’amor.

Tots tenim algun defecte però tots anem en el mateix vaixell i el volem menar cap on millor ens convingui, cap on més desitgem.

Res ni ningú ens pot fer anar a contracor. Ningú ens pot obligar a fer res que no vulguem fer: "Abans la mort que la submissió" és la nostra divisa.

Hem vingut al món amb uns dons i unes responsabilitats que no podem defugir si volem viure en pau i benestar.

Som éssers humans amb uns drets inalienables. Ni que vulguem no hi podem renunciar doncs deixaríem de ser humans.

La nostra dignitat ens esperona a no defallir i a mantenir ben ferma la nostra condició dins l’univers.

Cap entitat, per malèvola que sigui, té el poder d’anorrear-nos si nosaltres no ens deixem. Només nosaltres mateixos som l’enemic a qui hem de vèncer.

És la veu interior que ens vol fer veure que no tenim prou capacitat o mèrits per a gaudir d’un viure feliç. Dominada la feblesa interior, cap agressió de fóra ens pot afectar.

De què tenim por? Mirem-ho bé i haurem de convenir que és quelcom imaginari, sense cap base. Pensem que amb la nostra ment som capaços de contrarestar totes les emocions que ens puguin fer dubtar.

Quan es presenta l’hora de la veritat (allò de “o caixa o faixa”) és quan ho tenim més fàcil: Ho vull o no ho vull (sí o no). No hi ha més.

Un cop presa la decisió el què vingui després ja s’entomarà quan toqui. La confiança és l’actitud determinant en cada situació.

Si creus en tu mateix i confies en la Vida, ho tens tot solucionat. Declara el teu agraïment a l’avançada i seràs a recer de tots els vents.

La Vida ha aflorat a través teu per alguna cosa, pots estar-ne segur. El que tu no ho acabis de veure clar no implica que la teva missió no estigui definida i tingui la mateixa importància que tot el demés.

Tots hi tenim quelcom a dir en aquesta història vital i només cadascú pot dir o fer allò per al que només ell està preparat i que serà de profit per al conjunt.

Així que... endavant i amunt! 

_________________________________________

Joan Martí – elcamidelavida@gmail.com 

22 maig 2023

ALTRES ESCRITS DEL MATEIX AUTOR

https://elcamidelavida.blogspot.com/p/escrits-propis.html

No hay comentarios: