8/5/23

Entreveure alguna cosa nova que ens servís per a fer-nos una idea d'allà on som ficats

 © I... SI TOT FOS MENTIDA?                  

A veure, pensem una mica… Que ens volen fer combregar amb rodes de molí és prou evident a aquestes alçades de la pel·lícula. Ara bé potser el què ens volen fer empassar no sigui el què a tothora es parla. M’explico.

Que ens volen atemorits i desorientats és ben a la vista. Altra cosa és que tot allò amb el què ens amenacen ho arribin a fer realitat i només els serveixi per a tenir-nos entretinguts mentre ens preparen el què realment volen fer...

A què ve aquesta pensada? Doncs que no sembla que sigui gaire estratègic parlar a l’avançada dels plans per a implementar... La regla nº1 sempre és el factor sorpresa, perquè doncs tanta propaganda de si faran o deixaran de fer això o allò!

Sí però el que pretenen, donant-nos a conèixer els seus plans, és que ens hi anem acostumant i fins hi tot els donem per inevitables.

Amb la seva gran capacitat de planificació i execució, que se’ls ha de reconèixer, tot i que sembla que entra en contradicció amb les tàctiques emprades a la vista i admetent que, com no poden actuar contra el nostre lliure arbitri, busquen tots els retombs per anar-nos-la colant.

Tot i així i donat que la desferra abasta a tot el món, no em puc estar de creure que s’hi amaga quelcom més gros que les martingales amb les que ens han anat entabanant i que, per tant, els objectius que realment tinguin estiguin ben amagats.

Per tant doncs i recapitulant, per a què tantes històries i embolics diferents emprats en assolir uns objectius totalitaris -podríem dir-ne canvi de paradigma- si com més remenin la merda més pudor farà?

Si convenim doncs que només ens maregen la perdiu, quina actitud hi podríem prendre nosaltres, tot i desconèixer els seus veritables objectius?

Fem servir la imaginació per anar més enllà del que se’ns presenta a primera vista i tractem d’esbrinar quin pot ser el propòsit real de tota aquesta moguda.

Tinguem en compte que ens hem de situar en l’àmbit metafísic o transcendent, que la batalla es planteja en dimensions alienes a la realitat que ens envolta, per tant ens anirà bé revisar fets històrics, mites, religions i filosofies per a mirar de treure’n l’entrellat.

Fent una passada ràpida per la història què ens han explicat ens trobem d’una banda a “deus” bastant sospitosos de ser “capos mafiosos metafísics” violents, egoistes, cruels, capritxosos i desinteressats de la humanitat si no és per a treure’n profit.

Si entrem en el terreny de possibles altres civilitzacions a l’univers -a les que atribuiríem ser molt més avançades que nosaltres- els possibles interessos que tindrien en el nostre planeta és un tema desconegut per a nosaltres però, si més no, a considerar.

Així que tenim algunes opcions alternatives per a no quedar-nos centrats únicament en el que sembla que es mogui al davant nostre.

En fi, potser es tracta de remenar una mica per a entreveure alguna cosa nova que ens pogués servir per a fer-nos una idea més cabal d'allà on som ficats... o de on ens volen ficar!

Reprenent l’interrogant de més amunt: Què hi pot fer l’ésser humà individual? Si no sabem ni què, ni qui, ni com... ho tenim bastant cru per a definir-nos estratègicament i poder-hi plantar cara amb efectivitat.

Potser posar-nos en la disjuntiva del “fluir” i a veure per on peta, sense amoïnar-se. Carregar-nos de paciència i de tot el benestar i la pau que puguem i el què ens toqui fer, ja se’ns farà saber en el seu moment.

O potser estic equivocat i tot el què passa és la pura veritat...

______________________________________

Joan Martí – elcamidelavida@gmail.com – 8 maig 2023 

ALTRES ESCRITS DEL MATEIX AUTOR:

https://elcamidelavida.blogspot.com/p/escrits-propis.html

No hay comentarios: