21/2/24

Menys discutir del sexe dels àngels i enfrontar amb decisió el repte de la nostra situació vital

© UNA HISTORIA MOLT ENIGMÀTICA

EL REREFONS D’UNS FETS TRANSCENDENTS

Els fets bíblics, amb la presència d’un “deu” que es prodiga per les terres d’Israel, que domina i protegeix al poble jueu a qui concedeix de ser “el poble elegit” a canvi de la seva submissió total, és un pou d’enigmes, que l’actuació posterior d’un messies acaba fent del tot inquietant.

D’acord que en temps antics i en altres terres també s’hi produeixen fets extraordinaris amb aparicions d’éssers fora del comú, però no porten afegida la seqüela de creences especials en conflicte que ens han arribat fins al present.

El que voldria compartir és el meu astorament davant d’una situació que s’allarga tant en el temps i que arrossega massa ingredients ocults, dubtosos, quan no contradictoris.

Adoctrinat de naixença en la cultura “judeo-cristiana” ja fa un temps que vaig “fer neteja” a dintre meu per a incorporar creences diverses que em féssim més el pes.

La lectura del llibre “Dios, La ciència, las pruebas” (on es reflexiona sobre l’origen de l’univers i la possible existència de Déu), m’ha suggerit l’existència d’una veritable lluita còsmica per darrera dels fets reflectits en la literatura bíblica.

Els personatges de caràcter extraordinari que hi surten: Yahvè a l’Antic Testament i Jesús al Nou Testament se m’apareixen en un paper d’antagonistes en les seves intencions de controlar el poble jueu. El primer fent ús de la crueltat i el segon en base a la bondat.

Resta en l’enigma el veritable paper d’un Déu omnipotent i bondadós que no crec que puguem assignar a cap dels dos personatges esmentats, els quals van actuar amb unes premisses concretes, tot fent servir uns mitjans diferents amb el mateix objectiu.

El fet que el poble jueu a l’actualitat, tot i creure suposadament en el Déu de la Bíblia, encara esperi la vinguda d’un messies, demostra que tampoc ho tenen gaire clar malgrat saber-se avaluats com “el poble elegit”.

Posats a elucubrar, jo diria que ambdós personatges eren originaris de fora d’aquest món i que les seves motivacions de controlar als humans aparentment entren en conflicte, però no són un enfrontament entre el bé i el mal sinó una lluita de dominació pura i dura.

Com puc parlar en aquests termes, sobre tot en el cas de Jesús? Doncs perquè vista en perspectiva, la gent que ha seguit el seu ensenyament ha acabat amb la voluntat subjugada i sense més expectatives que l’esperança en el més enllà.

Al final, en el món, uns amb ànsia de poder i altres amb un suposat conformisme, estem com estem. Enfrontats en el joc teòric del bé i el mal però desconnectats d’allò principal per a la nostra vida que és tenir cura de les nostres necessitats reals, tant físiques com espirituals.

I mentrestant, tota una patuleia d’aprofitats gestiona les suposades ensenyances, de les que ells passen olímpicament, però que als demés els hi exigeixen amb obediència total. I això va tan pels d’un cantó com pels de l’altre.

I així què? Mal que ens pesi, reconèixer que no hi ha ni un pam de net i que no ens hauríem d’entretenir discutint del “sexe dels àngels” (cosa que als que remenen les cireres ja els va bé) sinó enfrontar amb decisió el repte de la nostra situació vital.

O així m’ho sembla!

__________________________________________________________________________

Joan Martí - elcamidelavida@gmail.com - 21 febrer 2024

ALTRES ESCRITS DEL MATEIX AUTOR: https://elcamidelavida.blogspot.com/p/escrits-propis.html

Versió en castellà a l’enllaç: https://masacriticaconsciente.blogspot.com/

No hay comentarios: