21/10/20

Allò que ens proporciona benestar i alegria ens recuerda l'afortunats que som

© SOM COM PEIXOS A DINS L’AIGUA

A un peix no li preguntis a on és l’aigua, perquè en forma part.

Talment nosaltres estem immersos en “l’aigua” de l’actualitat que ens incapacita per a veure la realitat que anem creant i de la que formem part !

Els esdeveniments ens envolten i ens aclaparen sense deixar-nos veure-hi més enllà.

La difícil tasca de fer “d’observador” sembla inabastable tot i ser imprescindible per a assolir quelcom de perspectiva que ens permeti albirar algun sentit a tot el què passa i per tal de triar el millor camí per a la nostra vida fent-la conscient i fructífera.

-       Viure amb tots els sentits, copsant totes les potencialitats de la Vida i transcendint-ne tots els aspectes.

-       Emprar tota l’energia sense cap distracció ni malbaratament per a esprémer tot el suc d’aquesta extraordinària experiència.

-       Endinsar-nos tan a fons com ens sigui possible en el gran misteri de la Vida.

-       Descobrir la nostra energia interior i deixar-la fluir perquè ens vagi mostrant el nostre camí per a recórrer-lo confiats, amb il·lusió i gratitud.

-       Amarar-nos de felicitat amb tots els dons dels què gaudim, desplegant-los en totes direccions per abastar la immensitat, abundor i magnificència d’aquest món.

Malgrat que se’ns presenta entelat, el cel és de veritat aquí a la Terra. Només ens cal treure’ns la bena dels ulls (o del cor) i gaudir-ne a través dels sentiments, sorprenent-nos de les meravelles que ens envolten –físiques i emocionals- com pot ser un bucòlic paisatge o una càlida abraçada.

Ambdues manifestacions suposen un benestar interior que ens omple de calma i serenitat.

Ens cal valorar aquests aspectes de la vida i posar-los al capdamunt dels nostres interessos apartant tantes ocupacions i entreteniments que només ens estressen

-    El plaer de la lectura d’un llibre que t’atrapa amb la seva temàtica i et submergeix en un món del que n’ets espectador privilegiat i fins i tot potser te’n sents l’actor de les històries que s’hi conten...

-    La satisfacció que dona confegir un poema que se t’ha inspirat per unes vivències emotives i que deixes així plasmades sobre paper...

-    La gratitud que t’amara el cor quan una altra persona comparteix experiències vitals amb tu amplificant-ne així l’efecte gratificant dels sentiments que et desperten...

Si ens posem a “fer la llista” de tot allò que ens proporciona benestar i alegria acabaríem el paper i ens adonaríem de com en som d’afortunats.

Moltes són les coses que no entenem i ens amoïnen però en tenim tantes per a gaudir que fórem molt desagraïts si les deixéssim passar sense assaborir-les.

O això és el què em sembla...



Impressionant Aquari Relaxant

______________________________________________________________

Joan Martí – elcamidelavida@gmail.com


No hay comentarios: