2/6/20

Com trobo a faltar l’amor veritable, la sana alegria, la confiança, la il·lusió...


© EL PREU DE LA DIGNITAT
Un que no porta morrió
Quan tothom s’amaga darrera de mascaretes i tu vas a cara descoberta et fa sentir estrany, provocador, insubordinat i a ulls de la majoria, insolidari.
Valors com llibertat, dignitat, respecte i estimació per a un mateix han desaparegut o s’han tergiversat.
Donar testimoni, rebutjar normes opressores de forma pràctica i visible, més que suposar un mèrit es veu com una ofensa i una falta de respecte pels demés.
En el fur intern, es fa pesat actuar fora de la sintonia general. A primera vista pot passar per una “rebequeria” quan no per una irresponsabilitat.
Les preguntes que sovint et fas són: Val la pena? Serveix d’alguna cosa? Què en treus de no dur mascareta, a part de córrer el risc de ser multat i mal vist?
Per a mi, a més de ser més còmode i saludable, és un refermar-me en la defensa de la meva dignitat, la meva llibertat... la meva vida!

És voler denunciar la falsedat i les males intencions dels qui s’ungeixen en salvadors nostres, quan el què són és còmplices descarats i voluntaris de l’atemptat social més gran i pervers dels darrers temps, doblement miserable pel fet de voler-se fer passar pels “bons de la pel·lícula”.
El paisatge és depriment quan contemples tants éssers humans anorreats, ocults, espantats per una cosa o altra, que han renunciat a ser amos de les seves vides acceptant unes instruccions fosques, incoherents, abusives i que ens menyspreen.
Estem ajudant a configurar un món ombrívol, desagradable, antipàtic, ple de recels imaginaris i mancat d’esperança, de coratge, de ganes de viure.
Com trobo a faltar l’amor veritable, la sana alegria, la confiança, la il·lusió...
Ningú farà la nostra feina: Si volem ser lliures hi hem de creure i ho hem de ser, pesi a qui pesi. I no calen més armes que la voluntat de ser-ho i la perseverança de voler-ho ser.
No hi ha res impossible, només és qüestió de posar-s’hi amb tota l’ànima i amb el cor ben disposat.
No hi ha res més colpidor que saber-se en el camí que et pertoca, veient com la teva vida agafa sentit i justifica l’haver nascut.
Crec que la tasca principal de l’esser humà és estimar i per a poder-ho fer has de començar per tu mateix. Si t’estimes a tu mateix, llavors podràs seguir amb allò de “estimar als altres com a tu mateix”      
________________________________________
_____________________________________________________________________
Joan Martí – elcamidelavida@gmail.com
2 de juny del 2020

No hay comentarios: