25/4/23

Sona romàntic, boig? Segur que sí i aquesta és la qualitat que li cal a la nostra empresa

© FERMESA I CONFIANÇA                    

“Només el coneixement racional i lliure de la societat ensenyarà la gent a no tenir por del toc de les campanes de la història. Li ensenyarà a viure sense esperances de recompensa, perquè ser home és la recompensa més gran. A viure sense il·lusions, perquè la vida és la millor de les il·lusions. Viure sense idealitzar el passat, sense queixar-se del present i sense tenir por del futur. Ensenyar el valor de ser i el valor de saber. Conèixer i ser un home, un home lliure de derrotisme” –Andrei Fursov

Cap ésser humà no pot reclamar un sistema alternatiu a l'actual si ell mateix no demostra prou les qualitats, maneres de ser i comportar-se que li facin mereixedor.

Es ell qui s'ha de convertir en el canvi que exigeix a la societat.

De manera natural, quan un volum suficient d'éssers humans segueixi un camí ben demostratiu a nivell individual, aleshores el canvi de civilització es farà de manera espontània i sense problemes. Fins i tot un canvi sobtat, més o menys sobrenatural. "Ajuda't i el cel t'ajudarà"  

Tots els inconformistes amb el sistema, que no estan d’acord amb la marxa que duen les coses actualment i el destí cap on van, ens hem d’aplegar en un sol espai, per damunt de punts de vista diversos

Un espai de trobada que, a més de suport mutu, suposi la base del testimoni i la resistència per a defensar i fer prosperar la dignitat i la llibertat humanes.

Cal fer una crida i convocar tothom amb un manifest diàfan de la nostra voluntat de ser i de fer a la que ens comprometem responent-ne amb tot el què som i tot el què tenim.

Un objectiu inapel·lable, convençut i tranquil:

Mantenir i engrandir la vàlua de l’ésser humà amb decisió i convicció, com el tasca més important del nostre existir. No admetent cap sotmetiment ni minva del nostre estatus sagrat.

Som responsable dels dons que hem rebut i els hem d’exercir plenament amb totes les capacitats i força que tenim. Caldrà recordar allò tan explícit de “ser o no ser”?

Sí, aquesta és la qüestió i és el nostre repte actual. Ens toca plantar-nos i defugir el parany que ens està encerclant.

Ho podem fer, només cal que ho vulguem. La nostra unió i convicció convocaran les forces que puguem necessitar per assolir-ho.

Sona il·lusori, romàntic, boig? Segur que sí i aquesta és la qualitat que li cal a la nostra empresa.

És un compromís al que hem de sumar-nos-hi tants com més millor, fent ben visible la nostra determinació de no plegar-nos a un viure desencisat i servil.

Cal la nostra decisió ferma davant l’anorreament previst per a l’ésser humà.

Son la llum enmig de la foscor, la força més enllà del conformisme, la garantia de la renovació dels valors que ens retornin al nivell de dignitat que mereixem i donin sentit al viure.

L’Univers ens observa amatent i és a punt per a abocar-nos tot el què ens calgui per a sortir-nos-en.

Només hem de fer el primer pas... i tot anirà venint.

__________________________________________________

Joan Martí – elcamidelavida@gmail.com  - 25 abril 2023

ALTRES ESCRITS DEL MATEIX AUTOR

https://elcamidelavida.blogspot.com/p/escrits-propis.html


No hay comentarios: