22/11/19

Iniciatives, pobles, xarxes, orientacions, visions i aspiracions pel canvi global i local.

UNEIX-TE AL FSMET
Micromecenatge i mobilització


El Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores (FSMET) 2020, del qual som una de les organitzacions impulsores, acaba de llençar una campanya de micromecenatge per cobrir part de les necessitats del FSMET. La campanya es fa a través de la plataforma Goteo i durarà 40 dies a partir d’avui i pretén aconseguir coma a mínim 25.000 euros i amb una quantitat òptima per aconseguir de 40.000 euros.

El finançament aconseguit anirà destinat a costejar les necessitats imprescindibles del projecte: el servei d’interpretació durant els 4 dies del FSMET i les beques de participació, ja sigui per allotjament o per bitllets de transport. Si se supera la quantitat mínima, 25.000 euros, es podran cobrir també les necessitats addicionals: ampliar recursos per a la campanya de difusió del FSMET i reforçar l’equip humà del fòrum. En definitiva, és un cofinançament col·lectiu de Fòrum per donar a conèixer i interconnectar les alternatives al capitalisme.


Convidem a cofinançar el projecte tant a persones com a entitats amb aportacions des de 10 fins a 1.000 euros. Les recompenses són diverses: aparèixer al llistat d’agraïment de mecenes, un exemplar de El Salto Diario, una bossa de tela, una agenda, un subscripció digital a El Salto durant un any, entrades al FSMET o un banner a la pàgina web. Ho podeu fer aquí.

Una agenda global inclusiva d’accions polítiques transformadores

El FSMET ha fet una crida internacional a la participació des d’ara i fins al juny de 2020, quan se celebrarà la trobada a Barcelona. Un dels objectius del Fòrm és oferir una plataforma d’intercanvi sobre alternatives arraigades en les realitats locals i donar respostes de transició a aquells que busquen projectes comuns, més enllà dels models econòmica neoliberals actuals. Per això cal reunir els representants de les diverses entitats de tot el món que auto-organitzen les seves experiències, que innoven i exploren noves vies cap a la construcció d’una societat postcapitalista. D’aquesta manera ens podrem conèixer millor, enfortir i avançar cap a una agenda de transició global en curs, que es basa en diverses estratègies d’economies transformadores i que mapegi les accions comunes, així com els escenaris comuns per l’acció i la posada en pràctica de mesures d’acció.

En aquesta perspectiva, el FSMET no és un mer esdeveniment, sinó un procés  de transformació en curs, que s’alimenta per la interconnexió positiva de les experiències i els diferents moviments que són el centre d’aquests projectes de transformació. Estem convocant a tots els actors de la transició social i ecològica, que inclouen els moviments de les economies socials i solidàries, els moviments ecologistes i ambientals rurals i urbans, els moviments de camperols, dels pobles indígenes i afrodescendents que lluiten contra del extractivisme, LGTBQI+, els defensors dels drets humans, els sindicats, els moviments feministes, els moviments d’educació, els moviments juvenils, així com els mitjans de comunicació independents i molts altres…

Impulsada pels valors de la inclusió, l’apertura, transparència i de respecte a l’autonomia dels moviments i actors de la societat civil, en l’esperit del FSM i la seva Carta de principis, el FSMET 2020 pretén ser un focus per a la diversitat d’iniciatives, pobles, moviments, xarxes, orientacions, visions i aspiracions pel canvi global i local.

Participa en el procés de mobilització cap el Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores!


No hay comentarios: