18/12/23

La vida ens posa entrebancs per a que ens adonem que toca canviar quelcom

© A HORES D’ARA, ON SOM?               

A l’escrit de finals de l’any passat És hora de decidir què volem, entre d’altres coses, hi deia:

“Preparem-nos per a fer realitat la societat que volem, on resplendeixin uns valors que mai haurien d’haver desaparegut. Es tracta de situar cada cosa al seu lloc i guiar-nos per una escala de valors que posi la vida al capdamunt, sostinguda en la dignitat i la llibertat humanes.

Cal destriar el gra de la palla, endreçar els nostres costums, omplir-nos de pau, optar per la senzillesa. Cerquem a dins nostre totes les potencialitats de què disposem i lliurem-nos-hi.

Una vegada presa la decisió i mantenint-s’hi, l’univers -la Vida- farà la seva feina i nosaltres en serem els beneficiaris. No és tan difícil, només cal deixar-se portar amb plena confiança”.

A hores d’ara som en una tensa calma que, després de tantes presumpcions apocalíptiques, ens té descol·locats, encara que ben alerta. (Tenim ben a la vista la salvatjada de Gaza).

Potser aquesta insistència en refregar-nos contínuament la violència pels morros no es més que una manera de fer-nos anar acostumant al què ens espera.

També recordem que la “plandèmia-2020” la van posar en marxa acabades les festes, cosa que ens pot fer sospitar que qualsevol nova “emergència” pot esdevenir al tombar la cantonada.

Dues són les pretensions més cobejades que volen imposar-nos: el carnet digital (moneda i dades personals) i el control mundial unificat de la nostra salut.

Com a detonant poden fer servir una crisi financera, el canvi climàtic, una pandèmia o qualsevol cosa que es vulguin inventar. La qüestió és doblegar-nos del tot... i de passada eliminar-nos a tants com puguin.

Podem ser catastrofistes o contemporitzadors, pensant en possibles desavinences al capdamunt de la jerarquia que suposin l’ajornament o l’anul·lació de les mesures coercitives.

En tot cas, la situació a la que hem arribat no deixa de ser molt preocupant per la pèrdua de valors i motivacions existencials.

O sigui que replantejar-nos el viure seguiria sent prioritari per nosaltres encara que desapareguessin totes les amenaces globals.

I és que si no redrecem la nostra forma d’estar en el món, nosaltres mateixos serem els que ocasionarem la desfeta humana (física i espiritual).

Massa sovint ens emparem en amenaces (certes o suposades) per a defugir responsabilitats pròpies que només fan que retardar la solució dels problemes.

Ens estimem més que ens ho donin tot pastat, que ens portin de la ma... encara que sigui a l’escorxador o al precipici.    

La vida ens posa entrebancs per a que ens adonem que toca canviar quelcom i, com més tardem en fer-ho, més dures seran les patacades que rebrem.

La vida no fa més que avisar-nos perquè no vol que ens estimbem. El què vol per damunt de tot és que ens en sortim i millorem cada cop més, perquè...

La vida som nosaltres i nosaltres som la vida!

Per tant, posem fil a l’agulla, que la cosa s’ho val.

O així m’ho sembla

______________________________________________________________________________

Joan Martí – elcamidelavida@gmail.com – 18 desembre 2023

ALTRES ESCRITS DEL MATEIX AUTOR

https://elcamidelavida.blogspot.com/p/escrits-propis.html

 

No hay comentarios: