28/10/21

És ben evident que s’està produint un canvi d’època i de costums -forçats o necessaris-

© E LA NAVE VA... (I nosaltres a dins)

Del drap a la cara hem passat al document a la butxaca. Tot de forma progressiva però persistent... per a tornar-ho rutinari.

Ja podem anar a ballar, però sense treure’ns la mascareta i ensenyant el salconduit del Certificat Covid: Escarni i control, tot a l’hora.

Apart ens van mentalitzant de la nova bateria d’accions que ja han anat activant en paral·lel al show del Covid.

Ara ja no es tracta només de la privació de llibertat sinó que incideix de ple en la supervivència: Ara ens volen matar de fred i de gana a més de l’angoixa de la incomunicació.

Hi ha mirades d’alguns que albiren un final feliç amb la victòria de les “forces del bé” que s’imposarien a “les del mal”.

El senyal d’aquest possible desenllaç optimista s’endevinaria en constatar l’agosarament de les mesures que es volen emprar i la pressa en la seva execució, en clar conflicte amb tot l’establert: Drets, lleis i costums.

No tenim més que dues opcions: Confiar-hi o desconfiar-hi, creure-hi o no creure-hi, perquè no hi ha garanties de res, no hi ha credibilitat enlloc. L’engany impera i ho amara tot.

Podríem reflexionar en allò de veure el dit per comptes de la lluna quan algú l’assenyala; en qualsevol cas anem del tot venuts i estem a mercè de tots els vents.

Malgrat la negror aparent del què ens envolta també podem pensar que tot el que s’ha implantat pot desmuntar-se o, si més no, “civilitzar-se” recuperant drets i llibertats... però això sempre és un atzar supeditat a les lluites en les “altures”.

Entre tant haurem de seguir movent-nos antre els dilemes de l’obediència o la resistència i amb l’afegitó dels càrrecs de consciència ètics corresponents.

Cada cop es fa més difícil ser del tot estricte amb les pròpies conviccions mentre duri aquesta anomalia que ha entregirat les nostres vides.

Però no podem defallir. Pensem en allò tan conegut de “no hi ha mal que cent anys duri” malgrat que mentre dura va fent forat en nosaltres i ens dessagna portant-nos a un espai de conformisme letal.

És ben evident que s’està produint un canvi d’època i de costums -forçats o necessaris- que ens empenyen a sortir d’un sistema de vida inadequat i perniciós.

Aquí podríem tornar a recórrer al refranyer popular... No hay mal que por bien no venga  

E LA NAVE VA

______________________________________________________

Joan Martí – elcamidelavida@gmail.com

28-10-2021

 

No hay comentarios: