21/10/21

Ens toca assumir la nostra part: Que viure sigui el plaer que sempre hauria hagut de se

© LA VIDA ÉS EL QUÈ ENS PASSA...

Van passant els dies i es va recuperant la "normalitat" afluixant aparentment les normes coercitives. Sembla que es vol donar una "treva" al personal mentre s'està preparant una escomesa més dràstica si cap en la mateixa direcció del control humà.

S'anuncia per diversos mitjans un tancament d'internet, un bloqueig de subministraments i una falta d'energia (llum, gas, petroli). La pregunta és per què i per a què?

Respondre és especulatiu encara que s'intueix que va orientat a enfonsar encara més a la gent... a la gent del carrer està clar.

D'altra banda s'adverteixen moviments geopolítics a gran escala: Orient vs. Occident -per simplificar-ho- que poden ser l'espurna que acabi de fer-ho saltar tot.

Entre tant "la gent del carrer" (entre la qual em compto) es disposa a tornar a gaudir en la mesura possible dels antics plaers retornats: Festes, balls, viatges, etc. Així mentre ens anem distraient ens van "fent el llit" amb "nocturnitat i traïdoria": Més dura serà la caiguda!

És el pa que s’hi dóna en aquesta època malmesa per la ... (ja no sé què posar, ni què dir, ni a qui assenyalar). El fet és que estem immersos en unes turbulències que tenen pinta de canviar-ho tot, emportant-se de pas usos i costums que confegien el nostre dia a dia.

El què quedi del desastre que s'està produint no s'assemblarà a res d'allò conegut fins ara. O sigui que ja podem anar-nos fent a la idea que tocarà començar de zero (aquells que se salvin de la crema).

La cançó deia: "la vida segueix igual"... però no, la vida seguirà, això sí, però molt diferent i ens hi haurem d'adaptar o reaprendre noves maneres de viure-la.

No és optimisme ni pessimisme, només és clarividència de que les coses canviaran, perquè han de canviar, atès que s'ha deixat podrir tot massa i la cosa ja no s’aguanta.

És una pena sí, però és allò de, tal faràs tal trobaràs, i no cal que perdem més el temps repartint culpes perquè tots som responsables d'aquesta degeneració que, tot i ser atiada pel Poder, no ens en podem exculpar nosaltres, perquè els ho hem posat en safata de plata.

Ens toca doncs assumir la nostra part en el desastre actual, arremangar-nos i encarar amb decisió els nous temps en què cal aconseguir que viure sigui el plaer que sempre hauria hagut de ser, lluny de competències, enveges i ànsies de lucre innecessari.

Tinguem present que, mentre ens ho anem pensant, res s'atura i com més tardem a posar-nos a treballar més enredat estarà tot.

Recordem que només es viu una vegada i que és cosa de cadascú treballar en la línia de goig i pau amb tots els que ens envolten perquè el nostre pas per aquest món sigui fructífer i plaent.

Agraïm allò del que disposem i siguem conscients de la generositat de la vida que ens ho ha proporcionat.

Tots tenim dons especials que podem aportar als altres així com els altres disposen dels seus que ens aprofiten a nosaltres.

Cadascú el que és seu però compartit per al major benestar de tots

 


FES EL QUÈ ETS

____________________________________________________

Joan Martí - elcamidelavida@gmail.com

21.10.2021

No hay comentarios: